Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 9. 2021,
16.07

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80

2

Natisni članek

Tim Gajser Tim Gajser MXGP

Nedelja, 5. 9. 2021, 16.07

2 leti, 7 mesecev

MXGP, VN Turčije

Tim Gajser z zmago na drugi dirki ujel stopničke v Turčiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80

2

Tim Gajser | Tim Gajser je v Turčiji osvojil končno tretje mesto, na prvi dirki je bil šesti, na drugi pa je zmagal. | Foto Guliverimage

Tim Gajser je v Turčiji osvojil končno tretje mesto, na prvi dirki je bil šesti, na drugi pa je zmagal.

Foto: Guliverimage

Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva razreda MXGP za veliko nagrado Turčije osvojil tretje mesto in zadržal vodilni položaj v skupnem seštevku. Zmagal je Nizozemec Jeffrey Herlings, drugo mesto pa je zasedel Španec Jorge Prado.

Gajser je v prvi vožnji zasedel šesto mesto, na drugi progi pa je bil najhitrejši. V skupnem seštevku ima 310 točk oziroma trinajst več Prada. Na tretjem mestu je Francoz Romain Febvre (293 točk), na četrtem pa je Italijan Antonio Cairoli s 284 točkami, Herlings ima po današnji zmagi 274 točk.

Podlaga mu ni ustrezala

V elitnem razredu MXGP je Tim Gajser v kvalifikacijah dosegel sedmi čas. Na prvo merilno mesto je po startu prve vožnje pripeljal na osmem mestu, a se je do konca prvega kroga povzpel na peto pozicijo. Na zahtevni progi sta ga nato prehitela najprej Paul Jonass, potem pa še Antonio Cairoli in zdrsnil je na sedmo mesto. Podlaga, na kateri prevladuje zmes gline pomešane z zemljo mu ni ustrezala in vidno je bilo, da se ne progi ne znajde tako, kot bi si želel. V cilj je vseeno prišel na šestem mestu.

Drugo vožnjo je slovenski motokros šampion začel odločno. Na prvem merjenju časa je bil tretji. V četrtem krogu se je prebil na drugo mesto, nato pa zbrano vozil za Jorgejem Pradom. Španca je pritisnil ob zid in ga na začetku desetega kroga prehitel ter se nato suvereno odpeljal do zmage.

Iz kroga v krog potrjeval, da je v zelo dobri formi

V šibkejšem razredu MX2 je slovenski predstavnik Jan Pancar osvojil štirinajsto mesto. V prvi dirki je bil 16., na drugi pa dvanajsti. Slavil je Francoz Tom Vialle pred rojakom Maximom Renauxom in Avstralcem Jedom Beatonom.

V skupni razvrstitvi je prvi Renaux s 314 točkami, drugi je Italijan Mattia Guadagnini (277), tretji pa Belgijec Jago Geerts (262). Pancar je na osmih dirkah zbral 63 točk in zaseda 19. mesto.

Jan Pancar | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida

Jan Pancar je s kvalifikacijami opravil dokaj zadržano. Postavil je 19. čas. Start prve vožnje se slovenskemu vozniku ni posrečil, saj je na prvo merilno mesto pripeljal na 24. mestu. A se je hitro zbral in začel prehitevati tekmece. Iz kroga v krog je potrjeval, da je v zelo dobri formi, ki jo je nazadnje prikazal na tretji dirki državnega prvenstva na radizelski progi. V cilj je pripeljal na 16. mestu.

Drugo vožnjo je Pancar začel malce bolje. Na prvi merilni točki je bil 21., kar ga ni zmedlo. Zelo hitro se je z visokim ritmom dirkanja prebil naprej ter s konstantnimi krogi prišel do 14. mesta, na koncu pa ciljno črto prečkal na 12. mestu.

Za najboljše motokrosiste na svetu je to prva dirka po tritedenskem premoru. Svetovno prvenstvo se bo na istem prizorišču nadaljevalo že to sredo. V naslednjih dveh mesecih bodo dirkači odpeljali kar osem od skupno enajstih dirk, kolikor jih je po koledarju še ostalo do konca sezone.

Izidi:

MXGP:
1. vožnja:
1. Jeffrey Herlings (Niz), 2. Jorge Prado (Špa), 3. Pauls Jonass (Lat), ... 6. Tim Gajser (Slo)

2. vožnja: 1. Tim Gajser (Slo), 2. Jeffrey Herlings (Niz), 3. Jorge Prado (Špa)

Skupno VN Turčije: 1. Jeffrey Herlings (Niz) 47, 2. Jorge Prado (Špa) 42, 3. Tim Gajser (Slo) 40,

Skupno SP (8/18): 1. Tim Gajser (Slo) 310 točk, 2. Jorge Prado (Špa) 297, 3. Romain Febvre (Fra) 293, 4. Antonio Cairoli (Ita) 284, 5. Jeffrey Herlings (Niz) 274

MX2:
1. vožnja:
1. Tom Vialle (Fra), 2. Mattia Guadagnini (Ita), 3. Jed Beaton (Avs), ... 16. Jan Pancar (Slo)

2. vožnja: 1. Maxime Renaux (Fra), 2. Tom Vialle (Fra), 3. Jed Beaton (Avs), ... 12. Jan Pancar (Slo)

Skupno VN Turčije: 1. Tom Vialle (Fra) 47 točk, 2. Maxime Renaux (Fra) 43, 3. Jed Beaton (Avs) 40, ... 14. Jan Pancar (Slo) 14

Skupno SP (8/18): 1. Maxime Renaux (Fra) 314 točk, 2. Mattia Guadagnini (Ita) 277, 3. Jago Geerts (Bel) 262, ... 19. Jan Pancar (Slo) 63.

Preberite še:

Tim Gajser
Sportal Po mesecu premora znova v boj
Tim Gajser trening Lemberg
Sportal Kako Tim Gajser trenira, da se bo rdeča številka pozlatila
Ne spreglejte