Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Nedelja,
10. 10. 2021,
16.50

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,14

3

Natisni članek

Romain Febvre Jeffrey Herlings MXGP motokros Tim Gajser Tim Gajser

Nedelja, 10. 10. 2021, 16.50

2 leti, 2 meseca

MXGP Francija

Stopničke za Gajserja, a je start odnesel rdečo številko

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,14

3

Tim Gajser trening Lemberg | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Svetovni prvak Tim Gajser je na VN Francije osvojil tretje mesto. V prvi vožnji je bil šesti, v drugi pa tretji. Startal ni najbolje. Zmagal je Jeffrey Herlings, drugi je bil Romain Febvre. Oba sta v skupnem seštevku prehitela Gajserja.

Tim Gajser Nemcija
Sportal Neznosne bolečine, da je na fizioterapiji omedlel

Start še naprej ostaja glavna težava Tima Gajserja (Honda). Ponesrečil se mu je tudi v prvi vožnji VN Francije. Po prvem krogu je bil šele deveti. Tako imenovani "hole shot" je uspel Jeffreyju Herlingsu (KTM), ki je povedel pred Romainom Febvrom (Kawasaki). Sredi vožnje je ob velikem navdušenju francoskih navijačev Febvru uspel agresiven prehitevalni manever za vodstvo. Gajser, ki je naredil tudi manjšo napako, je vozil po dve sekundi na krog počasneje od najhitrejših dveh. Na tej progi so prehitevanja zelo otežena. Febvre je prvo vožnjo dobil z minimalno prednostjo pred Herlingsom, Gajser je z zaostankom 45 sekund končal na šestem mestu, tik za Antoniem Cairolijem (KTM). "Start ni bil najboljši. Nato je sledil še manjši padec. Prehitevanja pa so na tej progi zelo težka. A ni izgovorov. Pripravljen bom za drugo vožnjo," je po prvi vožnji sporočil Gajser.

Druga vožnja je minila v znamenju dveh dvobojev. Herlings in Febvre sta se borila za prvo mesto. Boj je dobil Nizozemec. Cairoli in Gajser sta se borila za tretje mesto. In tega je dobil Slovenec. Tim je za najhitrejšima zaostal dobrih 20 sekund. V Franciji je proga hitrejša, kot je bila prejšnjo nedeljo v Nemčiji, zato so bili prisotni večji pritiski na pred mesecem dni poškodovano Timovo ključnico. Morda je bil zato tokrat nekoliko počasnejši ali pa je čutil več bolečin. Pa tudi Herlings in Febvre to progo bolje poznata, Gajser je na njej s 450-kubičnim motorjem dirkal prvič.

V seštevku obeh voženj je z enakim točkovnim izkupičkom zmagal Herlings pred Febvrom. Gajser je osvojil tretje mesto. Pred zadnjimi šestimi dirkami sezone zdaj za novim lastnikom rdeče številke Herlingsom zaostaja deset točk. "Vzamem te točke in naprej trdo delam. Prvenstvo je zelo izenačeno. Točk in dirk je še veliko in to je dobra stvar," je po tekmi strnil Gajser.

VN Francije:

1. Jeffrey Herlings (KTM)
2. Romain Febvre (Kawasaki)
3. Tim Gajser (Honda)
4. Antonio Cairoli (KTM)
5. Pauls Jonnas (GasGas)

Skupni seštevek:

1. Jeffrey Herlings 460 točk
2. Romain Febvre 454
3. Tim Gajser 450
4. Jorge Prado 398
5. Antonio Cairoli 387

Tim Gajser trening Lemberg
Sportal Velika zmaga Gajserja! Trčenje tekmecev na ciljnem skoku. #video

V razredu MX2 je Jan Pancar v prvi vožnji osvojil tri točke za 18. mesto. Zmagal je Tom Vialle, ki je pred dnevi podpisal novo štiriletno pogodbo s KTM. Pancar je v drugi vožnji dirkal na 18. mestu, potem pa v začetku enajstega kroga odstopil zaradi okvare motorja. Tudi v drugo pa je bil pred domačimi gledalci najhitrejši Vialle.

Mladi Jaka Peklaj je v evropski konkurenci razreda EMX 125 obstal v kvalifikacijah (44.).

Arminas Jasikonis
Sportal Pred letom dni v komi, danes znova ob boku Gajserju #video
Ne spreglejte