Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sobota,
25. 2. 2012,
14.26

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Bernie Ecclestone Michael Schumacher Ferrari Lewis Hamilton VN Bahrajna

Sobota, 25. 2. 2012, 14.26

7 let, 12 mesecev

"Schumacherja bi rad videl v Red Bullu"

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
VN Bahrajna 22. aprila ni pod vprašajem, zatrjuje Bernie Ecclestone, ki se je razgovoril o željah za 2012: Schumacharjeve zmage, boljša Hamilton in Ferrari ter brez dominance Vettla.

VN Bahrajna vsekakor bo, zatrjuje Bernie Ecclestone. Ekipe in pokrovitelji o odhodu v to nemirno zalivsko državo nimajo pomislekov. "Nihče ne pravi, da ne bo šel. Vsi so zelo pozitivni. Ekipam sem povedal, da ni težav, da je stoodstotno, da gremo v Bahrajn." Enainosemdesetletni Britanec v smehu dodaja: "Škoda, le da jaz ne bom šel. Ne, saj bom šel. Ne skrbite. Se samo šalim."

V ponedeljek so šle v prodajo vstopnice za dirko v Shakirju, ki bo na sporedu 22. aprila. Organizatorji so za svojo osmo veliko nagrado izbrali slogan "UniF1ed – One Nation in Celebration" (Združeni – en narod praznuje). "To je pomembna iniciativa, saj daje Bahrajnčanom priložnost, da stopijo skupaj in pozabijo na lanske dogodke," meni Ecclestone, ki je moral skupaj s Fio lansko dirko zaradi političnih neredov odpovedati. Letos naj ne bi bilo razlogov niti za povečano varovanje. Aktivisti za človekove pravice so jih v zadnjih tednih večkrat rotili, naj odpovedo dirko.

Ecclestonove želje

Ecclestone je na zadnjem druženju s sedmo silo govoril tudi o 43-letnem Michaelu Schumacherju. Verjame, da z Mercedesom letos lahko zmaga. "Ja, seveda." Še raje pa bi ga videl ob boku Sebastiana Vettla v Red Bullu. "To bi bilo lepo, ali ne bi bilo? Rad bi ga videl v dobrem dirkalniku. Rad bi ga videl v drugem Red Bulu. Mislim, da Sebastiana to ne bi motilo." Le kaj na te besede poreče Mark Webber? "Samo pravim, da bi bilo lepo videti Schumacherja v tem dirkalniku. Če tudi z njim ne bi zmagal, bi bila to njegova krivda."

Boljši Schumacher, brez dominance Vettla ... Ecclestonova želje za 2012 je tudi močan Ferrari. Da v formuli 1 po 42 letih ne bo Italijana, pa ga ne moti. "Lepo bi bilo imeti dobrega Italijana, a če bo zmagoval Ferrari, italijanski dirkač ni potreben." Poskočni konjič na testiranjih ni izgledal najboljši, a starosta formule 1 verjame, da bodo do uvodne dirke v Avstraliji odpravili težave. "Vedo, kakšne težave imajo in jim jih ne bo težko odpraviti."

Verjame tudi v Lewisa Hamiltona (McLaren). "Z njim sem govorim pred nekaj dnevi. Mislim, da je bolj osredotočen." Nekdanji britanski prvak je lani trikrat zmagal, a bil večkrat v ospredju zaradi trčenj in neučakanosti. "Če pa tudi letos ne bo dosegal želenega, se bo morda naslednje leto ozrl za kakšno drugo ekipo," je sklenil Bernie Ecclestone, ki tudi pri 81-letih ostaja trdno v sedlu formule 1.

Ne spreglejte