Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
25. 5. 2012,
12.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

reli WRC Ford Citroën Sebastien Loeb

Petek, 25. 5. 2012, 12.01

8 let

Loebu po prvem dnevu minimalna prednost

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Jari-Matti Latvala je dobil dva od treh petkovih popoldanskih brzincev in ob koncu prvega dne relija Akropolis zaostanek za Sebastienom Loebom zmanjšal na 6,5 sekunde.

Jari-Matti Latvala in Petter Solberg (oba Ford) sta po štirih hitrostnih preizkušnjah relija Akropolis za vodilnim Sebastienom Loebom (Citroën) zaostajala manj kot pet sekund. Latvala je dobil prvi dve petkovi hitrostni preizkušnji, zelo blatno tretjo pa Solberg, ki je tako zmanjšal svoj zaostanek za devet sekund. Mikko Hirvonen (Citroën) je pred prvim od dveh 15-minutnih servisnih odmorov zaostajal 11 sekund, potem ko si je na četrtem brzincu tako kot Latvala privoščil manjšo napako. Četverica tovarniških dirkačev je bila tako že po prvem dopoldnevu razred zase, saj je prvi od zasebnikov Jevgenij Novikov (Ford) na petem mestu zaostajal že dobrih 43 sekund.

Peto hitrostno preizkušnjo je dobil Loeb, po šesti pa prednost pred Latvalo povišal na 10 sekund in pred Hirvonenom na 15. Solbergu je tik pred koncem šestega brzinca počila guma, tako da je izgubil osem sekund in zdrsnil na četrto mesto (preagresivno je zapeljal prek visokega robnika). Pravzaprav je Solbergov Ford utrpel še nekaj več poškodb na podvozju in zadnjem kolesu, a so uspeli do štarta naslednjega brzinca vse popraviti. Zaostanek ostalih se je opoldne le še povečeval.

Pozno popoldne so odpeljali še tri hitrostne preizkušnje. Dve je dobil Latvala in ob koncu prvega dne relija Akropolis zaostanek za vodilnim Loebom zmanjšal na 6,5 sekunde. Na osmem brzincu je bil najboljši Solberg. Ker je Hirvonen na devetem zletel s proge in predrl pnevmatiko, se je Norvežan prebil nazaj na tretje mesto. Zaostanek 17,7 sekunde Solberga ohranja v borbi za zmago, medtem pa je Hirvonen že odpisan. Thierry Neuville (Citroën), Ott Tanak, Novikov in Mads Östberg (vsi Ford) so vsak s svojo težavo ali poškodbo dirkalnega avtomobila izgubili po več minut.

Dirka se bo v soboto nadaljevala z osmimi hitrostnimi preizkušnjami.

Ne spreglejte