Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 12. 2023,
4.00

Osveženo pred

4 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,67

Natisni članek

Juki Cunoda Formula 1 Ruben Fernandez Daniel Ricciardo Sergio Perez Joan Mir Marc Marquez Max Verstappen MotoGP MXGP Tim Gajser Tim Gajser Honda

Torek, 5. 12. 2023, 4.00

4 mesece, 3 tedne

Hondini zahvalni dnevi

Ko se Gajser pomeri z Marquezom in Verstappnom #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,67
Tim Gajser Honda Motegi | Tim Gajser na Hondinih zahvalnih dneh v Motegiju. | Foto Honda Racing/ShotbyBavo

Tim Gajser na Hondinih zahvalnih dneh v Motegiju.

Foto: Honda Racing/ShotbyBavo

Tim Gajser je najprej navdušil z zanimivimi skoki s svojim motorjem za motokros, nato je na kartingu v konkurenci z dirkači formule 1 osvojil prvi startni položaj, usedel pa se je tudi na motocikel prvenstva motoGP. Tako zabavnih Hondinih zahvalnih dni še ni bilo, iz Japonske sporoča petkratni svetovni prvak v motokrosu.

pokal narodov Jan Pancar
Sportal Navaja se na močnejši motor, saj bo vozil z najboljšimi na svetu

Gajser in Fernandez. | Foto: Honda Racing/ShotbyBavo Gajser in Fernandez. Foto: Honda Racing/ShotbyBavo Slovenski motokrosistični as Tim Gajser je sezono 2023 sklenil z udeležbo na tradicionalnih Hondinih zahvalnih dneh. V Motegiju na Japonskem namreč koncern Honda vsako leto gosti vse svoje športnike, od motokrosistov do motociklistov in voznikov enosedežnikov. Dogodka, ki je prvenstveno namenjen zaposlenim v Hondinih tovarnah na Japonskem, so se tako udeležili Gajser, Ruben Fernandez (člana Hondine tovarniške ekipe prvenstva MXGP), brata Jett in Hunter Lawrance, ki nastopata v ameriškem motokros in superkros prvenstvu, dirkači formule 1 Max Verstappen, Sergio Perez, Daniel Ricciardo in Juki Cunoda, motociklista Joan Mir in Marc Marquez, ki se je poslovil od Hondine dirkaške družine, ter še bi lahko naštevali.

Tim Gajser Honda Motegi | Foto: Honda Racing/ShotbyBavo Foto: Honda Racing/ShotbyBavo Motokrosisti so se pomerili na krajši dirki. Zmagal je Gajser, a vsi so v prvi vrsti želeli prikazati čim več zanimivih skokov. Nato so se motokrosisti z dirkači, ki so bolj vajeni štirih koles, pomerili v kartingu. Gajser je odpeljal najhitrejši krog in si priboril prvi startni položaj. Nato na dirki prvega mesta ni zadržal, saj se je eden od tekmecev zaletel vanj od zadaj. Petkratni svetovni prvak v motokrosu je sedel tudi na Mirov motocikel prvenstva motoGP, a se z njim ni zapeljal po stezi. Na koncu dneva so vsi s svojimi motorji oziroma dirkalniki zapeljali krog po dirkališču v Motegiju in na startno-ciljni ravnini "kurili" gume.

Tim Gajser Honda Motegi | Foto: Honda Racing/ShotbyBavo Foto: Honda Racing/ShotbyBavo "Letos sem se na dogodku res zabaval. Prejšnja leta sem bil edini motokrosist, letos so bili zraven še Ruben, Jett in Hunter, zato je bilo bolj zabavno. Dobro smo se ujeli. Tudi dirkaške aktivnosti so bile zelo zabavne. Lepo je, ko srečaš tudi druge voznike. Čeprav se ukvarjamo z različnimi športi, imamo vsi radi dirkanje in motorje oziroma dirkalnike. Vsi tudi dobro vemo, koliko odrekanja je potrebnega, da pridemo, kjer smo danes," je po dogodku v Motegiju povedal Gajser. "Hvala vsem, ki so prišli, in hvala Hondinim navijačem z vsega sveta."

Hondina dirkaška družina 2023. | Foto: Honda Racing/ShotbyBavo Hondina dirkaška družina 2023. Foto: Honda Racing/ShotbyBavo

KTM Cairoli
Sportal Ducati prihaja v motokros, in to z legendo Cairolijem
Tim Gajser
Sportal Gajserja in tekmece čaka 21 prizorišč, a nekatera ostajajo neznanka
Ne spreglejte