Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 3. 2024,
9.15

Osveženo pred

1 mesec, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,92

Natisni članek

Toto Wolff Max Verstappen Ferrari Mercedes-AMG F1 Lewis Hamilton George Russell Formula 1

Sobota, 16. 3. 2024, 9.15

1 mesec, 1 teden

George Russell razkriva

Halo, Toto, a lahko jaz dirkam namesto Hamiltona?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,92
George Russell | George Russell pravi, da še on dobiva sporočila od drugih dirkačev, ki bi radi prišli k Mercedesu. | Foto Guliverimage

George Russell pravi, da še on dobiva sporočila od drugih dirkačev, ki bi radi prišli k Mercedesu.

Foto: Guliverimage

Čeprav je Mercedesova ekipa formule 1 v zadnjih dveh sezonah dobila eno samo veliko nagrado, je sedež v srebrni puščici, ki se bo sprostil po odhodu Lewisa Hamiltona, zelo zaželen. George Russell je razkril, da se dirkači ponujajo kar sami. In ne kličejo samo šefa ekipe Tota Wolffa, ampak tudi njega.

Suzuka Sebastian Vettel čebelji hotel
Sportal Velika vrnitev Vettla ali pa celo Rosberga?

Še bolj dramatično kot na stezi je v začetku te sezone formule 1 v zakulisju. Še pred prvo dirko je Lewis Hamilton oznanil, da bo po 12 letih zapustil Mercedes in leta 2025 odšel k Ferrariju. Po tej sezoni obenem pogodba poteče še 14 dirkačem, na nižjih prvenstvih pa na vrata kraljice avtomotošporta trkajo številni talenti. In Mercedesov kokpit, ki ga bo čez 22 dirk izpraznil sedemkratni svetovni prvak, je zelo zaželen. Pa čeprav je bil George Russell v Braziliji leta 2022 edini, ki je v zadnjih dveh letih s srebrno puščico pridirkal na najvišjo stopničko zmagovalnega balkona. So pač osvojili osem naslovov svetovnega prvaka med konstruktorji, imajo pa tudi znanje in denar. 

Lewis Hamilton po sezoni odhaja iz Mercedesa. | Foto: Reuters Lewis Hamilton po sezoni odhaja iz Mercedesa. Foto: Reuters Odkar je Hamilton napovedal slovo, se omenjajo kandidati, ki bi ga lahko nasledili, od mladega upa Mercedesove akademije Andree Kimija Antonellija pa do izkušenega Fernanda Alonsa, ki bo letos dopolnil 43 let. Russell pravi, da se konkurence v ekipi ne boji. "To bodo zanimivi meseci. Bomo videli, kaj se bo zgodilo. Sam sem že dve leti ekipni kolega najboljšega dirkača v zgodovini in me zato ne skrbi, kdo bo dirkal ob meni. Še naprej bi rad, da me preizkušajo najboljši. Lahko je izkušen dirkač ali pa mladi up. Sam pa mislim, da sem tudi jaz lahko tisti, ki bo ekipo gnal naprej v novo poglavje." Šestindvajsetletnik si želi samo: "Za vsako ekipo je pomembno, da je harmonija med dirkačema prava, saj to vpliva na vse, tudi na inženirje. Je pa odločitev na koncu še vedno na plečih Tota Wolffa in uprave." Russell je pred dnevi na to temo dejal, da lahko pride tudi aktualni svetovni prvak Max Verstappen.

In šef ekipe Toto Wolff očitno ne bo imel lahke izbire. Russell razkriva, da se dirkači in njihovi agenti ponujajo kar sami. "Imeli smo že številne pogovore. Veliko sem s Totom in sem videl, ko so ga klicali številni dirkači. To je bilo prav zabavno. Še celo mene so klicali, dobil sem tudi nekaj sporočil. Ja, bilo je prav zanimivo. Imamo torej dobro priložnost, da po tako uspešnem poglavju z Lewisom napišemo novo poglavje."

Džeda Max Verstappen Charles Leclerc
Sportal Nepremagljiv kljub razprtijam v Red Bullu, navdušil še 18-letni debitant
Džeda Oliver Bearman Ferrari
Sportal Najstnik navdušil vse, sam pa v prvi izjavi: Uničen sem!
Džeda Max Verstappen
Sportal Verstappen: Najpomembnejše je, da je mir v ekipi
Ne spreglejte