Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 6. 2023,
10.30

Osveženo pred

10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71

Natisni članek

Renault Alpine Formula 1 Wrexham Ryan Reynolds

Ponedeljek, 26. 6. 2023, 10.30

10 mesecev

Ryan Reynolds in Alpine

Filmski zvezdnik po nogometu vstopa še v formulo 1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71
Wrexham | Ryan Reynolds in Rob McElhenney, ko se je aprila Wrexham prebil v četrto ligo. | Foto Reuters

Ryan Reynolds in Rob McElhenney, ko se je aprila Wrexham prebil v četrto ligo.

Foto: Reuters

Ryan Reynolds je osrednje ime investicijske skupine, ki je kupila 24-odstotni delež ekipe formule 1 Alpine. Zadnja tri leta vlaga v valižanski nogometni klub Wrexham, s katerim je aprila dosegel uspeh, ki se ga je veselil kot majhen otrok.

Wrexham
Sportal Resnična hollywoodska zgodba malega valižanskega kluba #video

Pred dvema mesecema smo pisali, kako se je tretji najstarejši nogometni klub v Veliki Britaniji Wrexham s pomočjo finančnega vložka filmskega zvezdnika Ryana Reynoldsa prebil v četrto ligo angleškega nogometa. Zdaj v šport zaljubljeni Kanadčan vstopa v novo športno zgodbo. Je del investicijske skupine, ki je za 200 milijonov evrov kupila 24-odstotni deležen ekipe formule 1 Alpine. 

Francoski avtomobilski koncern Renault je v ponedeljek oznanil, da so 24-odstotni delež ekipe Alpine prodali investicijski skupini, ki jo sestavljajo Otro Capital, RedBird Capital Partners in Maximum Effort Investments. RedBird ima delež v bejzbolski ekipi Boston Red Sox in v nogometnih Liverpoolu, AC Milanu in Toulosu. Na čelu Maximum Effort pa sta filmska zvezdnika Reynolds in Rob McElhenney, ki sta poskrbela za preporod nogometnega kluba Wrexhama, ki nastopa v angleškem ligaškem sistemu. V Renaultu so zapisali, da si od novih vlagateljev obetajo rast v komercialnem in marketinškem pogledu. Mali valižanski klub Wrexham je s pomočjo Reyndoldsa doživel pravo eksplozijo na družabnih omrežjih in velik porast navijaške baze.

Pierre Gasly | Foto: Reuters Pierre Gasly Foto: Reuters Alpine je bil v lanski sezoni formule 1 četrta najuspešnejša ekipa, po osmih dirkah letošnjega prvenstva so peti v konstruktorskem seštevku. Ne skrivajo ambicij, da si želijo čez leto ali dve boriti za oba naslova svetovnega prvaka. "To sodelovanje je pomemben korak h krepitvi naših dosežkov na vseh ravneh," pravi direktor ekipe Alpine Laurent Rossi. "Otro Capital, RedBird Capital Partners in Maximum Effort Investments imajo na mednarodni sceni dolgo in uspešno zgodovino v športni industriji. Z njihovimi izkušnjami bomo okrepili svojo medijsko in marketinško strategijo. Tako bomo z dodatnimi prihodki lažje dvignili krivuljo svojih dosežkov in s tem izpolnili cilj, da nadgradimo svojo opremo in rezultate ter se približamo najboljšim ekipam tega športa."

Montreal Alonso Verstappen Newey Hamilton
Sportal Pa so jim rekli, da so samo pločevinka energijske pijače
Ne spreglejte