Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 4. 2022,
14.55

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43

Natisni članek

reli Reli Dakar 2022 WRC Sebastien Loeb DTM

Ponedeljek, 4. 4. 2022, 14.55

2 leti

Sebastien Loeb bo dirkal v DTM

Dirkaški upokojenec našel že četrti izziv v letu 2022

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43
Sebastien Loeb DTM | Loeb s svojim novim dirkalnikom – ferrari 488 GT3 Evo 2020. | Foto Red Bull Content Pool

Loeb s svojim novim dirkalnikom – ferrari 488 GT3 Evo 2020.

Foto: Red Bull Content Pool

Devetkratni svetovni prvak v reliju Sebastien Loeb je svojo dirkaško kariero uradno sklenil po sezoni 2012, pa jo še kar nadaljuje. Zdaj je našel že četrti različni izziv v letošnjem letu – nemško prvenstvo turnih avtomobilov (DTM).

Januarja je Loeb zmagal na reliju Monte Carlo z novo ford pumo. | Foto: Red Bull Januarja je Loeb zmagal na reliju Monte Carlo z novo ford pumo. Foto: Red Bull Francoz Sebastien Loeb je februarja dopolnil 48 let. Januarja je nastopil na reliju Dakar in na dirki svetovnega reli prvenstva s ford pumo, februarja pa na ekstremni vzdržljivostni dirki z električnimi vozili (extreme e) v Savdski Arabiji. Na vseh treh je končal na stopničkah. 

Na prvomajski konec tedna pa bo nastopil na prvi dirki nemškega prvenstva turnih avtomobilov (DTM). Ta bo na Portugalskem na dirkališču Algarve v Portimau. V ekipi Red Bull AlphaTauri AF Corse in v dirkalnem ferrariju 488 GT3 Evo 2020 bo zamenjal Novozelandca Nicka Cassidyja, ki ne bo nastopil na vseh dirkah sezone.

Sebastien Loeb DTM | Foto: Red Bull Content Pool Foto: Red Bull Content Pool "Najuspešnejši voznik relija vseh časov na uvodni tekmi sezone v Portimau je izjemna stvar, ki se je lahko veselijo navijači," je dejal šef DTM legendarni avstrijski dirkač Gerhard Berger. S krožnohitrostnimi dirkami ima sicer Loeb še najmanj izkušenj, je pa pred leti dirkal na 24-urni dirki v Le Mansu. "V svoji karieri sem vedno rad menjal discipline. DTM je zelo uspešno prvenstvo, zato sem priložnost za sodelovanje takoj izkoristil. To bo zelo razburljiv izziv, saj je slog vožnje popolnoma drugačen," je na predstavitvi povedal Francoz.

Aleix Espargaro
Sportal Aleix Espargaro poskrbel za prvo zmago Aprilie v motoGP
Ne spreglejte