SiolNET. Sportal Atletika
1,32

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Rok Predanič ni več trener Luke Janežiča

Predanič ni več trener: "Leto in pol nisem imel pravih dohodkov"

1,32

termometer

Rok Predanič Luka Janežič
Predanič: Leto in pol nisem imel dohodka Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Rok Predanič je potrdil, da ni več trener Luke Janežiča, ki je bil med letoma 2017 in 2019 trikrat zapored izbran za najboljšega slovenskega atleta leta. Sodelovala sta od decembra 2012. Predanič, ki je bil do prejšnje sezone tudi trener Anite Horvat, slovenske rekorderke na 400 metrov, se umika iz atletike.

"Z Lukom sva se po devetih letih sodelovanja razšla. Ocenil sem, da ne morem več delati v atletiki, saj nisem imel leto in pol pravih dohodkov. Ni mi uspelo, da bi prišel do zaposlitve kot trener," je pojasnil Predanič.

Kot je izpostavil, si je večkrat poskusil zagotoviti redni dohodek. "Vendar mi tega ni zagotovila niti Atletska zveza Slovenija niti Olimpijski komite Slovenije. Ker imam družino, pač ne gre, da bi živel na ženin račun. Ta trenutek še ne vem, kaj bom počel, sem pa se ponovno vpisal na fakulteto za šport, kjer želim končati magisterij," je dodal.

Janežič ima lepe spomine na sodelovanje s Predaničem. "Veliko sva dosegla. Doživel sem zelo veliko lepih trenutkov. Zdaj je čas, da naredim korak naprej in odprem novo poglavje. Z Rokom sva se razšla kot prijatelja," je pojasnil Janežič in dodal, da bo v kratkem na posebnem dogodku predstavil svojo novo ekipo.

"Zdaj je čas, da naredim korak naprej in odprem novo poglavje. Z Rokom sva se razšla kot prijatelja," je ob razhodu s trenerjem dejal Janežič. "Zdaj je čas, da naredim korak naprej in odprem novo poglavje. Z Rokom sva se razšla kot prijatelja," je ob razhodu s trenerjem dejal Janežič. Foto: Anže Malovrh/STA

Štiriinštiridesetletni Predanič je nekdanji sprinter, ki je bil leta 2002 izbran tudi za najboljšega slovenskega atleta leta. Po končani športni karieri se je posvetil treniranju, največ časa pa je sodeloval s Horvatovo in Janežičem.

Janežič je z najboljšim časom sezone (45,36 sekunde) v polfinalu teka na 400 metrov avgusta letos na olimpijskih igrah v Tokiu zasedel skupno 15. mesto kljub težavam s poškodbo v prvi polovici sezone.

Vodičan je že nastopil na OI in osvojil 17. mesto leta 2016 v Riu de Janeiru. Leta 2017 je bil na SP najvišje v dvorani leta 2017 v Birminghamu, kjer je bil sedmi, na prostem pa na 28. mestu v Pekingu leta 2015.

Na evropskih prvenstvih je bil najbližje odličju v dvorani leta 2019 v Glasgowu, kjer je bil četrti, mesto nižje pa letos v poljskem Torunu. Na EP na prostem je bil dvakrat peti, leta 2016 v Amsterdamu in leta 2018 v Berlinu. Leta 2017 je postal evropski prvak do 23 let, leta 2015 pa je bil v tej kategoriji tretji.

Preberite še:

atletika Tina Šutej Neja Filipič Sportal Kaj je zmanjkalo do desetice? Nesta carter Sportal Nesta Carter še drugič padel na dopinškem testu Kristjan Čeh Sportal Nagrajeni Čeh odhaja v Talin, novo ekipo bo predstavil januarja #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin