Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 10. 2021,
7.50

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Atletska Zveza Slovenije Kristjan Čeh Kristjan Čeh

Sreda, 6. 10. 2021, 7.50

1 leto, 3 mesece

Nagrajeni Čeh odhaja v Talin, novo ekipo bo predstavil januarja #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Kristjan Čeh je sinoči na posebnem kulinarično obarvanem olimpijskem druženju v Bohinju prejel plaketo Evropske atletike za dosežen evropski rekord v metu diska v kategoriji do 23 let. Pred njim so zdaj večmesečne priprave v Talinu v Estoniji, svojo novo ekipo bo predstavil januarja ob vrnitvi v domovino.

Direktor Atletske zveze Slovenije Nejc Jeraša (skrajno levo) in predsednik AZS Roman Dobnikar (na desni) v družbi najboljših slovenskih atletov. | Foto: Peter Kastelic/AZS Direktor Atletske zveze Slovenije Nejc Jeraša (skrajno levo) in predsednik AZS Roman Dobnikar (na desni) v družbi najboljših slovenskih atletov. Foto: Peter Kastelic/AZS

Kristjan Čeh je rekord v metu diska postavil 27. maja na uvodni tekmi letošnje mednarodne atletske lige na Ptuju. Njegov disk je takrat poletel 69,52 metra, še dlje pa ga je neslo slab mesec dni pozneje, 26. junija, ko je na Finskem prvič v karieri presegel magično mejo 70 metrov. 70,35 metra je tudi nov državni rekord.

Čehu je plaketo Evropske atletike podelil predsednik Atletske zveze Slovenije Roman Dobnikar. | Foto: Peter Kastelic/AZS Čehu je plaketo Evropske atletike podelil predsednik Atletske zveze Slovenije Roman Dobnikar. Foto: Peter Kastelic/AZS

Čeh velja za enega najobetavnejših slovenskih atletov. Že lani ga je Društvo športnih novinarjev Slovenije izbralo za najobetavnejšo športno osebnost leta, vsi letošnji dosežki pa so ta obet samo še potrdili.

Poleg novega državnega rekorda v tej sezoni je visokorasli mladenič iz vasi Podvinci pri Ptuju doživel tudi svoj ognjeni krst na olimpijskem spektaklu v Tokiu, kjer je dosegel peto mesto. Septembra je bil na finalu atletske diamantne lige v Zürichu z metom 65,39 metra drugi, vpisal pa se je tudi med zmagovalce letošnje Mednarodne atletske lige Telekom Slovenije.

Sproščen kulinarični večer za najboljše slovenske atlete, predstavnike sponzorjev in medije.  | Foto: Peter Kastelic/AZS Sproščen kulinarični večer za najboljše slovenske atlete, predstavnike sponzorjev in medije. Foto: Peter Kastelic/AZS

Sinoči je za Atletsko zvezo Slovenije povedal, da se odpravlja na daljše priprave v Talin v Estonijo, od koder prihaja tudi njegovo dekle, metalka kladiva Anna Maria Orel. Iz Estonije se bo vrnil januarja prihodnje leto, ko bo tudi predstavil svojo novo ekipo.

Čeh se je le nekaj tednov pred športnim vrhuncem letošnjega leta nepričakovano razšel s svojim dolgoletnim trenerjem Gorazdom Rajherjem in menedžerjem, nekdanjim kolesarjem Aldom Inom Ilešičem.

atletski večer | Foto: Peter Kastelic/AZS Foto: Peter Kastelic/AZS

Kulinaričnega večera so se udeležili vsi najboljši slovenski atleti in atletinje z izjemo Maje Mihalinec Zidar, ki je trenutno na dopustu.

V kulinaričnem razvajanju (zdaj že nekdanjega) atleta Bruna Šulmana, zmagovalca letošnje sezone masterchefa, so uživali Luka Janežič, Maruša Mišmaš Zrimšek, Tina Šutej, Anita Horvat, Klare Lukan, Neja Filipič in Žan Rudolf.

Nekdanji atlet Bruno Šulman je za goste pripravil olimpijski meni. | Foto: Peter Kastelic/AZS Nekdanji atlet Bruno Šulman je za goste pripravil olimpijski meni. Foto: Peter Kastelic/AZS

Ne spreglejte