SiolNET. Sportal Atletika
0,60

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Zlata značka IAAF za največjo tekaško prireditev pri nas

Ljubljanski maraton je postal del elitne svetovne peščice

0,60

termometer

23. ljubljanski maraton
Ljubljanski maraton je postal del svetovne maratonske elite. Foto: Sportida

Z Mednarodne atletske zveze (IAAF) so sporočili, da so ljubljanski maraton, največjo tekaško prireditev pri nas, uvrstili med tiste z najvišjo, zlato značko, med katere je v letu 2018 spadalo le 42 maratonov na svetu.

"Predlani smo dobili bronasto značko, z lansko izvedbo smo izpolnili kriterije za srebrno, ki jo bomo nosili letos. Ko smo se januarja letos usedli, smo se odločili, da bomo merili na zlato značko," nam je konec oktobra lani, pred 23. Ljubljanskim maratonom, v intervjuju zaupal član organizacijskega odbora in tudi član direktorata najbolj množične tekaške prireditve pri nas, priznani atletski funkcionar Gabrijel Ambrožič, ter napovedal kandidaturo za najvišjo mogočo maratonsko raven.

Gabrijel Ambrožič Sportal Ugleden gospod, ki na ljubljanske ulice novači Etiopijce in Kenijce

Organizatorjem ljubljanskega maratona, ki bo letos že 24. v nizu na sporedu 27. oktobra, je očitno uspelo.

Z IAAF so namreč sporočili, da so ga uvrstili med maratone z zlato značko, najvišjo, ki jo podeljujejo pri krovni atletski organizaciji, to pa storijo vsako leto znova.


⇒ Vse o Ljubljanskem maratonu


V družbi New Yorka, Londona, Tokia ...

Kakšno značko pridobi maraton, je odvisno od številnih organizacijskih podrobnosti, seveda tudi od rezultatov in množičnosti.

Ljubljanski maraton, ki iz leta v leto pridobiva veljavo, je tako stopil korak bližje družbi največjih maratonov po svetu. Zlato značko je imelo sicer v letu 2018 42 maratonov po vsem svetu. Med njimi tudi najbolj znani maratoni na svetu, kot so tisti v New Yorku, Londonu, Berlinu, Bostonu, Tokiu in Chicagu.

zlata IAAF značka, Ljubljanski maraton Foto: vw-ljubljanskimaraton.si

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin