Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sreda,
26. 7. 2017,
4.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,88

2

Natisni članek

nepremičnine prodaja nepremičninski trg

Sreda, 26. 7. 2017, 4.00

6 let, 7 mesecev

Stanovanja, ki jih v Ljubljani prodajajo za več kot milijon evrov

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,88

2

Nepremičnine tamb | Foto Nepremicnine.net

Foto: Nepremicnine.net

Nepremičninski trg se je v zadnjem letu po številkah približal rekordnemu letu 2007. Med glavnimi dejavniki za to so ugodne gospodarske razmere in nizke obrestne mere. Katera stanovanja v Ljubljani prodajajo za več kot milijon evrov?

Promet z nepremičninami je v lanskem letu skoraj v vseh pogledih rastel. Poslov je bilo več, povprečna cena na kvadratni meter se je zvišala, skupna vrednost sklenjenih poslov pa je presegla dve milijardi evrov, kažejo podatki geodetske uprave.

Ob rasti prometa z nepremičninami smo na najbolj priljubljenem portalu za prodajo nepremičnin nepremicnine.net pogledali, katera stanovanja v Ljubljani prodajajo za več kot milijon evrov in kako so ta videti.

"Ponudba luksuznih nepremičnin v Sloveniji obstaja. Koliko se jih proda, pa je drugo vprašanje. Prodaja za zdaj ne sledi okrevanju nepremičninskega trga in za njim še precej zaostaja," nam je marca v pogovoru o ponudbi luksuznih nepremičnin pri nas dejal Alen Komić iz nepremičninske agencije ABC nepremičnine.

Za koliko je mogoče znižati ceno?

Če je včasih veljalo, da je mogoče oglaševano ceno znižati za približno 20 odstotkov, je danes ta delež nižji, med pet in 10 odstotki, je prepričana Zarja B. Mavec iz nepremičninske agencije Inalbea.

Glede na podatke portala nepremicnine.net so oglaševane cene za prodajo stanovanj v Ljubljani znašale 2,319,06 evra za kvadratni meter.


Pet vprašanj, na katera si morate odgovoriti pred nakupom stanovanja 

Kje v Ljubljani gradijo nova stanovanja in kaj nas čaka

Kaj za milijon evrov dobimo doma in kaj v tujini?


Fotogalerija
1 / 4

Najvišjo oglaševano ceno ima trenutno staro meščansko stanovanje s pogledom na Ljubljanico in Kongresni trg. Štirisobno stanovanje je veliko 206,5 kvadratnega metra, vsa stavba pa je bila leta 2012 prenovljena in ima tudi dvigalo.

Stanovanje je sestavljeno iz velikega dnevnega prostora s kuhinjo in jedilnico, ob tem pa ima še tri spalnice, dve kopalnici, shrambo in dva balkona.

Oglaševana cena: 1,25 milijona evrov

Fotogalerija
1 / 4

Le nekoliko nižja je oglaševana cena za penthouse v novozgrajeni večstanovanjski stavbi v bližini ljubljanske Drame, kjer bo pet stanovanj (Vila Soteska). V oglasu je zapisano, da je stavba zgrajena v duhu sodobne arhitekture s pridihom staromeščanskega sloga (visoki stropovi, tipična oblika oken in stopnišča). Petsobno stanovanje meri 190,61 kvadratnega metra, razteza pa se čez vso tlorisno površino objekta.

Stanovanju pripada tudi souporaba dvorišča in vrta pred objektom, parkiranje pa je mogoče v bližini objekta, obljubljajo, da bo pozneje to v novozgrajeni parkirni hiši.

Stanovanje za zdaj še ni vseljivo, saj je v sklepni fazi izdelave, zato si lahko kupec še izbira podrobnosti v notranjosti. Vseljivo bo septembra.

Oglaševana cena: 1.203.279 evrov brez DDV

Fotogalerija
1 / 4

V isti stavbi, kjer prodajajo najdražje stanovanje, je med oglasi še eno, za katero je oglaševana cena višja od milijona evrov, vendar je eno nadstropje nižje.

Štirisobno stanovanje ima 177 kvadratnih metrov, prodajajo pa ga brez opreme.

Oglaševana cena: 1,12 milijona evrov

Fotogalerija
1 / 4

Prav tako v Stari Ljubljani prodajajo štirisobno staromeščansko stanovanje z balkonom, ki obsega 211,9 kvadratnega metra. Stavba je bila leta 2011 prenovljena in ima tudi dvigalo.

Oglaševana cena: 1,1 milijona evrov

Fotogalerija
1 / 4

Najcenejše med milijonskimi stanovanji v Ljubljani je štirisobno stanovanje v Trnovem. Razteza se na 185,5 kvadratnega metra. Najdete ga v prvem nadstropju stavbe, ki je bila zgrajena leta 2005.

Stanovanja obsega bivalni prostor, kjer so tudi kamin, dve spalnici, delovni kabinet, dve kopalnici in velika garderobna soba. Stanovanje bo vseljivo v začetku leta 2018.

Oglaševana cena: 1,05 milijona evrov

Nepremičnine infografika | Foto: Marko Rabuza Foto: Marko Rabuza

Ne spreglejte