SiolNET. Posel danes Novice
0,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pošti Slovenije zelena luč AVK za prevzem Intereurope

0,08

termometer

Pošta. Intereuropa.
Foto: STA

Koncentracija Pošte Slovenije in Intereurope je skladna s pravili konkurence, je odločitev z 28. avgusta danes objavila Agencija za varstvo konkurence (AVK). Pošta je kupila nekaj več kot 72-odstotni delež koprske logistične družbe in bo zdaj predvidoma objavila prevzemno ponudbo za preostale delnice.

poštar Novice Poštarju ukradli štiri tisoč evrov za pokojnine

AVK "koncentraciji pridobitve kontrole podjetja Pošta Slovenije nad podjetjem Intereuropa ne nasprotuje. Koncentracija je skladna s pravili konkurence", je agencija zapisala v odločbi, objavljeni na spletni strani AVK.

Za zdaj ni znano, koliko bo znašala kupnina

Pošta Slovenije je 10. maja s konzorcijem bank - SID banka, NLB, Gorenjska banka, Noba KBM, SKB banka in banka Intesa Sanpaolo - sklenila pogodbo o prodaji 72,13 odstotka delnic Intereurope. Odločba AVK je bila eden od odložnih pogojev za zaključek posla.

Pošta Foto: STA V Pošti so maja napovedali, da bodo po koncu nakupa večinskega deleža v zakonsko predpisanih rokih objavili prevzemno ponudbo za odkup preostalih delnic Intereurope, ki kotirajo na Ljubljanski borzi.

"Pošta Slovenije bo nadaljevala aktivnosti, ki so potrebne za konec transakcije," so za časnik Finance povedali v družbi.

Kot so danes dodatno pojasnili za STA, je odločba AVK eden izmed odložnih pogojev za zaključek transakcije, vsa njihova nadaljnja ravnanja pa so odvisna od tega, ali bo do zaključka transakcije prišlo.

V primeru zaključka transakcije je Pošta dolžna upoštevati zakonodajo na področju prevzemov, kot to sicer velja za prevzemnike. Zaključek transakcije s prodajalkami delnic in prenos imetništva delnic v družbi pričakujejo predvidoma jeseni oziroma še pred koncem leta.

Prevzeli tudi 60 milijonov evrov dolga

Koliko bo znašala kupnina, za zdaj ne razkrivajo. Kot so dodali, bo cena za nakup delnic, ki bodo predmet transakcije, če bo do nje prišlo, objavljena, ko bodo za to izpolnjeni vsi pogoji.

Po neuradnih informacijah Financ naj bi kupnina znašala 40 milijonov evrov, Pošta pa naj bi prevzela tudi približno 60 milijonov evrov dolga Intereurope.

V začetku julija so vsi štirje predstavniki kapitala v nadzornem svetu Intereurope - Vojko Čok, Rok Rapet, Matija Vojsk in Jože Golobič - upravo družbe obvestili o nepreklicnem odstopu s funkcije člana nadzornega sveta družbe z dnem prve skupščine delničarjev družbe, ki bo zasedala po prenosu večinskega deleža delnic Intereurope na Pošto Slovenije.

pošta Posel danes Skupina Pošta Slovenije lani z 10,4 milijona evrov čistega dobička

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin