SiolNET. Posel danes Novice
0,49

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Od 345 milijonov do zdaj unovčili za 13,5 milijona evrov turističnih bonov

0,49

termometer

Turizem Slovenija
Od sobote je nabor turističnih nastanitev, kjer je mogoče koristiti bone, razširjen.

 Slovenci so do zdaj unovčili 100.000 turističnih bonov v skupni vrednosti 13,5 milijona evrov, je sporočila Finančna uprava RS (Furs). Gre za pomoč, ki jo je turističnemu gospodarstvu zaradi epidemije covid-19 prek prebivalstva namenila vlada. Od sobote je sicer nabor turističnih nastanitev, kjer je mogoče koristiti bone, razširjen.

Država je na podlagi tretjega paketa protikoronskih ukrepov mladoletnim razdelila bone v vrednosti 50 evrov, odraslim pa v vrednosti 200 evrov. Koristiti jih je mogoče za prenočitve oz. prenočitve z zajtrkom v hotelih, počitniških domovih, kampih, na turističnih kmetijah in v podobnih nastanitvenih obratih za kratkotrajno bivanje, piše STA.

Skupaj je država razdelila za 345 milijonov evrov turističnih bonov, ki jih je mogoče koristiti od 19. junija do najpozneje 31. decembra. Tako so bili v malo manj kot mesecu dni, kot kažejo podatki, ki jih je Furs objavil na spletnem družbenem omrežju Twitter, unovčeni okoli štirje odstotki vrednosti bonov.

Turizem Novice Slovenci bone unovčijo tudi za nastanitev na turističnih kmetijah #video

Nabor turističnih nastanitev od sobote širši

Od sobote je sicer koriščenje turističnih bonov mogoče tudi v tistih nastanitvenih obratih, ki dejavnost opravljajo samo sezonsko, ter pri tistih, ki upravljajo nove nastanitvene obrate. Sprva je bilo namreč bone mogoče koristiti le pri ponudnikih, ki so imeli tako dejavnost kot objekt v evidence vpisane marca ob razglasitvi epidemije. Četrti protikoronski zakon, ki je začel veljati v soboto, je to omejitev odpravil, tako da je sedaj koriščenje bonov možno pri vseh obstoječih ponudnikih.

Boni so sicer izdani v elektronski obliki, evidentirani so kot dobroimetje v informacijskem sistemu Fursa eDavki. Koristiti jih je mogoče v več delih in so prenosljivi med ožjimi družinskimi člani, porabo pa lahko vsak sam spremlja v mobilni aplikaciji eDavki.

Za povračilo sredstev v višini unovčenih bonov ponudnikom storitev skrbi Furs. Za bone, unovčene od 1. do 15. dne v mesecu, jim izplača denar do zadnjega dne v mesecu, za bone, unovčene od 16. do zadnjega dne v mesecu, pa do 15. dne v naslednjem mesecu, še poroča STA.

zdravilišče bazen kopanje Novice Največ turističnih bonov unovčenih na Obali in v zdraviliščih #video Foto: Getty Images 20 najpogostejših vprašanj in odgovorov na temo turističnih bonov Portorož Novice Naval na Obalo: nekateri hoteli zaradi bonov že skoraj razprodani #video Piran Novice Tudi prijateljem lahko nastanitev plačate z bonom Bon prenos grafika Novice Kako s čim manj stresa unovčiti bon? #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin