Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 6. 2020,
19.02

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,72

4

Natisni članek

turistični boni turizem

Četrtek, 25. 6. 2020, 19.02

3 leta, 10 mesecev

Slovenci bone unovčijo tudi za nastanitev na turističnih kmetijah #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,72

4

Ob začetku šolskih počitnic so predvsem vladni turistični boni pripomogli k polnim sobam in apartmajem tudi po večini slovenskih turističnih kmetij. Če so čare naših turističnih kmetij v preteklosti odkrivali predvsem tujci, pa letos očitno ne bo tako. Računajo, da bi lahko njihov izpad nadomestili številni Slovenci, ki prvič okušajo turizem na podeželju. 

vanilija, ocean orchids
Trendi V Prekmurju prvi sladoled iz slovenske vanilije #video

Turistična kmetija Vrbnjak v Prlekijo privabi predvsem družine, saj imajo tu otroci priložnost za neposredni stik s podeželjem. Zaradi turističnih bonov so polni vsi štirje apartmaji in do konca junija imajo zasedene vse postelje.

Boni bi lahko imeli dolgoročni učinek

Kot je pojasnil Anton Vrbnjak s turistične kmetije Vrbnjak, imajo v juliju že več kot 90-odstotno zasedenost, v avgustu pa je še nekaj prostih terminov. Prejšnja leta so gostje ostajali le za dan ali dva, zdaj se odločajo za večdnevno bivanje. Podobno je tudi v turizmu na podeželju Tompa pri Ljutomeru, kjer gostje bone unovčujejo že od prvega dne.

"Že kar prvi dan smo imeli obisk in moram reči, da so sobe nenehno zasedene, tudi danes nekateri pridejo, drugi odhajajo," je za oddajo Planet 18 pojasnila Neda Tompa iz Turizma na podeželju Tompa. Dobro zasedenost imajo že za september, čeprav bo letos občutno manj tujih gostov.

Turistični boni bi lahko imeli tudi dolgoročni učinek. Več Slovencev namreč tako spoznava domačo ponudbo in turistični delavci upajo, da se bodo vračali tudi v prihodnje. Turistične kmetije pa upajo, da bo takšno zadovoljstvo trajalo vse do konca sezone kljub neugodnim informacijam v zadnjih dneh.

turisti v Ljubljani
Novice Epidemija močno prizadela slovenski turizem: v petih mesecih 60-odstotni upad prenočitev
Ne spreglejte