Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 7. 2020,
12.08

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,09

25

Natisni članek

elektronska vinjeta Jernej Vrtovec Slovenija vinjeta

Petek, 3. 7. 2020, 12.08

3 leta, 9 mesecev

Nič več praskanja po steklu, prihajajo elektronske vinjete

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,09

25

Vinjeta, Vinjeta 2020 | Slovenija bo v začetku decembra 2021 uvedla elektronske vinjete.

Slovenija bo v začetku decembra 2021 uvedla elektronske vinjete.

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je na novinarski konferenci napovedal, da Slovenija v začetku decembra 2021 uvaja elektronske vinjete. Elektronske vinjete bodo veljale eno leto, ne glede na datum nakupa. Ob tem so z ministrstva sporočili, da veljavnost vinjete ne bo več vezana na koledarsko leto. Pred tem so se na Twitterju pojavile napačne informacije glede tega, da bodo elektronske vinjete uvedli že s prvim decembrom 2020.

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je ob tem sporočil, da bodo študentje kljub zapletom tudi v poletnih mesecih z javnim prevozom vendarle lahko potovali brezplačno. Odločitev ministrstva za infrastrukturo, da imetnikom subvencioniranih terminskih vozovnic za javni potniški promet ne bodo več omogočeni brezplačni prevozi v poletnih mesecih, se je tako po le dveh dneh zaradi pritiskov študentskih organizacij spremenila.

Janez Janša. Zmago Jelinčič.
Novice Jelinčič v podpis sporazuma z Janševo koalicijo

Kljub zapletom tudi v poletnih mesecih brezplačen javni prevoz za študente

Z ministrstva so namreč sporočili, da so po dodatnih pogovorih dosegli dogovor, da bodo prevozniki tudi letos ne glede na njihov težak finančni položaj zaradi izpada dohodkov zaradi epidemije koronavirusa ponudili brezplačno podaljšanje terminskih vozovnic za dijake in študente za julij in avgust.

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je sporočil, da bodo študentje tudi v poletnih mesecih z javnim prevozom lahko potovali brezplačno. | Foto: Daniel Novakovič/STA Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je sporočil, da bodo študentje tudi v poletnih mesecih z javnim prevozom lahko potovali brezplačno. Foto: Daniel Novakovič/STA

Zapisali so tudi, da odločitev o brezplačnem prevozu študentov pozdravljajo. Zanimivo je, da so nam pri enem od avtobusnih prevoznikov povedali, da za odločitvijo o plačevanju vozovnic v poletju ne stojijo prevozniki, ampak ministrstvo. Povedali so nam, da je ministrstvo tisto, ki se odloča o tem, ali podaljša veljavnost vozovnic, da je to njihova vsakoletna gesta.

Novice Protestnik, ki je ozmerjal častno četo, je slovenski režiser #video

Pritiski študentskih organizacij očitno obrodili sadove

ŠOS se je glede plačevanja vozovnic odzval na svoji spletni strani: ''S ŠOS smo na pristojno ministrstvo glede navedene tematike že v preteklem tednu poslali dopis, na katerega pa uradnega odgovora še nismo prejeli. Namesto tega so bili danes študenti obveščeni, da letos brezplačni potniški promet za dijake in študente ne bo na voljo. Pristojno ministrstvo zato pozivamo, da predlagani ukrep umakne in dijakom in študentom tudi letos, ko je to še toliko bolj pomembno, omogoči brezplačno uporabo IJPP v juliju in avgustu.'' Očitno so prošnje in pritiski študentskih organizacij obrodili sadove, študentje pa se bodo tudi to poletje lahko vozili brezplačno.

Ne spreglejte