SiolNET. Posel danes Novice
9,53

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Najbolj luksuzen hotel v Ljubljani ta teden odpira svoja vrata #360stopinj

9,53

termometer

Hotel Intercontinental Ljubljana
Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Hotel Intercontinental na Bavarskem dvoru bo po dveh letih gradnje v četrtek zasijal v polnem sijaju. Kako je videti tik pred odprtjem?

Prvi petzvezdični hotel v Ljubljani je v lasti srbskega Delta Holdinga. Z 20 nadstropji je za Kristalno palačo v BTC druga največja zgradba v državi in najvišja v središču Ljubljane.

Na 83 metrih pogled seže skoraj v višino Ljubljanskega gradu, Nebotičnik pa se iz ptičje perspektive kot palček porazgubi v množici stavb.


Preberite še:
--> Za prenočitev v novem ljubljanskem hotelu bo treba globoko seči v žep
--> Eksplozija turizma v Ljubljani raj za hotelirje #infografika
--> Ljubljanskim hotelirjem se smeji, turistične agencije pa v težavah


Pred skorajšnjim odprtjem smo se sprehodili po notranjosti hotela. Ob jutranjem prihodu smo bili priča vrvežu izvajalcev zaključnih del in zaposlenih, ki pilijo še zadnje estetske detajle oziroma se urijo na svojih delovnih mestih.

Za izpolnjevanje Intercontinentalovih standardov bo skrbelo 115 zaposlenih.

/Pogled s panoramske terase v 20. nadstropju, kjer je restavracija in bar/

Made by Viar360 Switch to fullscreen

Hotel, ki se razprostira na približno 23 tisoč kvadratnih metrih, ima vse lastnosti prestižnega hotela.

Poleg 165 sob s 330 ležišči ponuja tudi predsedniški apartma, banketne dvorane, restavracijo in bar z razgledno ploščadjo ter center dobrega počutja z bazenom in fitnesom. Investicija je vredna okoli 40 milijonov evrov.

Restavracija B, ki bo dopoldne namenjena zajtrkom, čez dan pa kulinaričnemu razvajanju zunanjih gostov. Restavracija B, ki bo dopoldne namenjena zajtrkom, čez dan pa kulinaričnemu razvajanju zunanjih gostov. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida V najvišjem nadstropju je restavracija za 200 gostov z razgledno teraso. Z nje se ponuja čudovit razgled na slovensko prestolnico in širšo okolico.

Poimenovali so jo restavracija B (angleško bee oziroma čebela), odprta pa bo za vse, ne le za hotelske goste. Dopoldne bo namenjena zajtrkom, čez dan tudi kulinaričnemu razvajanju zunanjih gostov.

Nad kuhinjo restavracije B bo bdel italijanski kuhar Alfredo Russo, ki ima v Torinu restavracijo z Michelinovo zvezdico. Russo sicer osebno v njej ne bo ves čas prisoten, bo pa za kulinarične užitke skrbel eden izmed njegovih chefov. Nad kuhinjo restavracije B bo bdel italijanski kuhar Alfredo Russo, ki ima v Torinu restavracijo z Michelinovo zvezdico. Russo sicer osebno v njej ne bo ves čas prisoten, bo pa za kulinarične užitke skrbel eden izmed njegovih chefov. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Nad jedmi bo bdel italijanski kuhar Alfredo Russo, ki v Torinu vodi restavracijo Dolce Stil Novo z Michelinovo zvezdico. Russo sicer osebno v njej ne bo ves čas prisoten, bo pa za kulinarične užitke skrbel eden izmed njegovih chefov.

Restavracija in bar na terasi sta opremljena s pohištvom priznanega španskega proizvajalca Kettal. Restavracija in bar na terasi sta opremljena s pohištvom priznanega španskega proizvajalca Kettal. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Na razgledni terasi je še B-bar, kjer bodo obiskovalci lahko uživali ob srkanju raznovrstnih pijač. Poudarek bo na največji ponudbi gina v prestolnici. Skoraj vsak teden v letu bodo lahko poskusili novega.

Restavraciji z razgledno teraso bo lahko sprejela 200 gostov. Restavraciji z razgledno teraso bo lahko sprejela 200 gostov. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida V 19. nadstropju so predsedniški apartma, Club International in dve konferenčni dvorani.

Razkošna kopalnica v predsedniškem apartmaju ima masažno banjo s pogledom na mesto in savno. Razkošna kopalnica v predsedniškem apartmaju ima masažno banjo s pogledom na mesto in savno. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Za prenočitev v predsedniškem apartmaju bo treba odšteti nekaj tisoč evrov. Na 155 kvadratnih metrih se razprostirajo velik dnevni prostor s kaminom, spalnica ter kopalnica z masažno kadjo in savno.

Dnevni prostor v predsedniškem apartmaju. Dnevni prostor v predsedniškem apartmaju. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Del prestižnega apartmaja je tudi delno ločena posebna soba z dvema posteljama in kopalnico, ki jo bodo najverjetneje uporabljali telesni stražarji pomembnežev v tem apartmaju.

/Predsedniški apartma v 19. nadstropju hotela/

Made by Viar360 Switch to fullscreen

V Club International imajo vstop le hotelski gostje, ki jim ob dnevnem doplačilu 70 evrov osebje hotela ponuja personalizirane storitve tega kluba. Prigrizke, pijače, prostor za druženje in poslovne sestanke …

Hotel Intercontinental Ljubljana Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida V 18. nadstropju je center dobrega počutja z bazenom in fitnesom. Tega bodo lahko uporabljali zunanji gosti, a le tisti, ki bodo kupili večmesečne abonentne vstopnice. Enodnevnih vstopnic torej ne bo mogoče kupiti.

Hotel Intercontinental Ljubljana Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Pri recepciji v pritličju je prostor, namenjen tudi zunanjim obiskovalcem, kjer bodo lahko pojedli kosilo, spili kavo ali se posladkali s slaščicami.

Hotel Intercontinental Ljubljana Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Kako visoka je stolpnica v primerjavi z drugimi v središču Ljubljane

Ljubljanski Nebotičnik je bil s svojimi 70 metri višine ob gradnji leta 1933 najvišja stavba v Srednji Evropi in do druge svetovne vojne tudi najvišja stavba na Balkanu. Danes je merilo za okoliške gradnje.

Trenutno najvišja stavba v Sloveniji je Kristalna palača v ljubljanskem BTC, visoka je 89 metrov. Med višjimi zgradbami so tudi ljubljanski WTC s 75 metri, Situla z 72 metri in zgradba na Tivolski ob gradbišču hotela z 71 metri.

Najvišje stavbe v Sloveniji Foto: Marjan Žlogar

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 408
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin