SiolNET. Posel danes Novice
0,16

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ivica Todorić: Pripravljen sem na zadnji korak v boju za resnico

0,16

termometer

Agrokor. Mercator. Ivica Todorić. | Todorić trdi, da je bilo za pregon njegovih otrok in vnukov dovolj to, da kot direktor družbe, ki je zaposlovala več kot 60 tisoč ljudi, ni bil pripravljen "podpisati uničenja in protipravnega prenosa zasebnega premoženja na kriminalne skupine in ruske banke, ki so pod mednarodnimi sankcijami". | Foto: STA
Todorić trdi, da je bilo za pregon njegovih otrok in vnukov dovolj to, da kot direktor družbe, ki je zaposlovala več kot 60 tisoč ljudi, ni bil pripravljen "podpisati uničenja in protipravnega prenosa zasebnega premoženja na kriminalne skupine in ruske banke, ki so pod mednarodnimi sankcijami". Foto: STA

Nekdanji lastnik in direktor družbe Agrokor Ivica Todorić je v torek v Zagrebu napovedal tožbo proti t. i. skupini Borg ter ruskima bankama Sber in VTB. Tožbe bo vložil v ZDA in Veliki Britaniji, zahteval pa bo odškodnine v vrednosti več milijard kun, je pojasnil Todorić v sporočilu za javnost.

"Pripravljen sem na zadnji korak v boju za resnico, povezano z Agrokorjem," je Todorić zapisal v sporočilu za javnost. Dodal je, da se je za tožbe v Veliki Britaniji in ZDA odločil, ker je "hrvaško državno tožilstvo pod popolnim nadzorom političnih vzvodov v Republiki Hrvaški".

Državno tožilstvo je pretekli četrtek znova vložilo obtožnico v primeru Agrokor. Obtožnica Todorića in 14 drugih oseb bremeni za vrsto finančnih malverzacij, s katerimi naj bi Agrokor oškodovali za 1,2 milijarde kun, Todorić pa naj bi si prilastil premoženjsko korist v vrednosti 923,6 milijona kun.

Vroče - Ivica Todorić Novice Aretirali nekdanjo tožilko, ker je opustila pregon Ivice Todorića

Dodal je, da so tuja sodišča zavrgla vse sodne postopke proti njegovi družini, sodelavcem in prijateljem med letoma 2017 in 2022.

Skupina Borg, ki jo poleg bank Sber in VTB namerava tožiti Todorić, je bila skupina pravnih in finančnih svetovalcev, ki so po pisanju hrvaških medijev nekdanji podpredsednici vlade in gospodarski ministrici Martini Dalić pomagali pri pripravi zakona o postopku izredne uprave v sistemsko pomembnih podjetjih, bolj znanega kot lex Agrokor.

Ivica Todorić Novice Sodišče oprostilo Ivico Todorića glede zlorabe položaja Ivica Todorić Novice Na zagrebškem sodišču druga obtožnica proti Ivici Todoriću Ivica Todorić Novice Ivica Todorić je bil okužen s koronavirusom Agrokor. Mercator. Ivica Todorić. Novice Todorić zavrača odgovornost za zaplete z Agrokorjevimi delnicami Mercatorja Vroče - Ivica Todorić Novice Obtožnica proti Todoriću zaradi fiktivnih poslov v Švici #video
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin