SiolNET. Posel danes Novice
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

Brezplačna e-knjiga "Kako trgovati s ceno Bitcoina"

botcoin
Oglasno sporočilo

Če bi pred sedmimi leti v Bitcoin vložili sto dolarjev, bi jih danes imeli 83 milijonov.

Bitcoin je vrsta digitalnega denarja (kriptovaluta), katere priljubljenost iz leta v leto raste povsod po svetu, tudi v Sloveniji. Tisto, kar ga razlikuje od tradicionalnega denarja je to, da ga ne kontrolira nobena institucija, kar pomeni da nobena banka ne kontrolira vaš denar. V aprilu leta 2010, je bila cena enega Bitcoina 0.003 dolarja, medtem ko je danes cena enega Bitcoina več kot 2500 dolarjev.

Fortrade, je za vse ki so zainteresirani, da bi se naučili kako trgovali z Bitcoin-om ali za vse tiste, ki enostavno želijo razširiti svoje znanje, pripravil brezplačno e-knjigo "Kako trgovati s ceno Bitcoina" (tako imenovani CFD-ji). Knjiga je prilagojena vsem nivojem znanja in jo lahko prevzamete preko spodnje povezave.

Pred dvema mesecema, po obdobju intezivne rasti cene, je Bitcoin dosegel simbolično mejo, saj je presegel ceno ene unče zlata. Od tedaj do danes je cena nadaljevala svojo rast in dosegla 2500 dolarja, s čem je podvojila svojo vrednost.

Med tem je veliko držav razglasilo Bitcoin legalnim, kar je imelo pozitiven vpliv na njegovo ceno. Na Japonskem mnoge trgovske verige dovolijo nakupe z Bitcoin-om kar je vplivalo da je cena te crypto valute, tekom predhodnega meseca, zrasla za skoraj 80%, in s tem postane Japonska največji trg za Bitcoin na svetu. Investitorji pričakujejo, da bodo tudi druge države uzakonile ta način plačila. Med njimi je tudi Avstralija, katera bo od julija tega leta proglasila Bitcoin legalnim plačilnim sredstvom, enako se pričakuje tudi od Rusije.

Pred dvema mesecema, po obdobju intezivne rasti cene, je bitcoin dosegel simbolično mejo: presegel je ceno ene unče zlata. Od tedaj do danes je cena še naprej rasla in dosegla 2.500 dolarjev in podvojila vrednost. 

Medtem je veliko držav bitcoin razglasilo za legalno valuto, kar je pozitivno vplivalo na njegovo ceno. Na Japonskem mnoge trgovske verige omogočajo plačevanje z bitcoinom, zato je cena te kriptovalute prejšnji mesec zrasla za skoraj 80 odstotkov, Japonska pa je postala največji trg za bitcoine na svetu. Investitorji pričakujejo, da bodo tudi druge države uzakonile ta način plačila. Med njimi je tudi Avstralija, ki bo julija letos bitcoin razglasila za legalno plačilno sredstvo, enako se pričakuje tudi od Rusije.

botcoin

Eden od razlogov za rast cene Bitcoina je da ni pod vplivom vlad držav. Bitcoin se spremlja z javnim online zapisom, poznanim pod imenom "block chain". Končna številka Bitcoina je lahko proizvedena skozi proces, kateri se imenuje „rudarjenje“, kar prestavlja reševanje zapletenih matematičnih problemov. Ena od privlačnosti tega načina plačila je, da je plačevanje povsem anonimno.

Fortrade Ltd je avtoriziran in reguliran v Veliki Britaniji s strani FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.

Pogodbe o razliki v ceni (CFD) predstavljajo proizvode, ki temeljijo na finančnem vzvodu in imajo visoko raven tveganja za Vaš kapital, ker lahko cene hitro postanejo neugdne za Vas. Svoja sredstva lahko izgubite, vendar ne več kot je bila višina vašega depozita. Ti proizvodi morda ne bodo primerni za vse stranke, zato morate biti prepričani, da ste razumeli tveganja, poiščite pa tudi neodvisen nasvet. To gradivo ni ne ponudba, ne povpraševanje in ne transakcija glede kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejme nobene odgovornosti za kakršnokoli uporabo teh komentarjev, pa tudi ne za posledice, ki lahko iz tega izvirajo. Ni nikakršnega zagotovila in ne garancije glede točnosti ali popolnosti teh podatkov. Posledično, vsaka oseba, ki ravna po njih, to dela popolnoma na lastno tveganje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin