Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 9. 2018,
15.58

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64

3

Natisni članek

Estonija nogavice podjetje Polzela

Četrtek, 20. 9. 2018, 15.58

5 let, 7 mesecev

Blagovna znamka Polzela v rokah Estoncev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64

3

Tovarna nogavic Polzela | V Tovarni nogavic Polzela so proizvodnjo končali julija letos.  | Foto STA

V Tovarni nogavic Polzela so proizvodnjo končali julija letos.

Foto: STA

Stečajnemu upravitelju Tovarne nogavic Polzela Zlatku Hohnjecu je danes na prvi javni dražbi uspelo prodati blagovno znamko Polzela in zaloge gotovih izdelkov. Kot je povedal Hohnjec, je premoženje prodal po izklicni ceni, ki je bila postavljena pri nekaj več kot 389 tisoč evrih. Kupec je estonsko podjetje Sirekar Hulgi OÜ.

Podjetje Sirekar Hulgi OÜ, ki je znan dobaviteljev tekstilnih izdelkov blagovnih znamk visoke kakovosti v Evropi, ima strateški načrt ponovno vzpostaviti in nadalje razvijati blagovno znamko Polzela, so sporočili iz družbe.

Blagovna znamka Polzela
Novice Blagovno znamko Polzela bodo prodajali na dražbi

Blagovno znamko Polzela želijo razviti v mednarodno prepoznavno blagovno znamko

Z 20-letnimi izkušnjami na baltskih trgih in prisotnostjo na večini vzhodnih trgov, kot so Rusija, Češka, Slovaška in drugi, namerava podjetje razviti blagovno znamko Polzela kot močno in mednarodno prepoznavno visoko kakovostno blagovno znamko. Obenem bodo imeli tudi slovenski potrošniki možnost širše ponudbe izdelkov drugih blagovnih znamk, ki jih ima podjetje Sirekar Hulgi OÜ v svojem portfelju in jih namerava distribuirati tudi v Sloveniji, navajajo v družbi.

Podjetje se je odločilo za nakup blagovne znamke Polzela na podlagi svoje strategije natančne izbire modnih blagovnih znamk z velikim tržnim potencialom. Blagovno znamko Polzela ocenjujejo kot eno najbolj prepoznavnih in kakovostnih blagovnih znamk na področju modnih nogavic.

Kot zelo uveljavljena blagovna znamka v Sloveniji in v regiji je bila Polzela v preteklih letih zelo prizadeta zaradi proizvodnih težav in stečaja tovarne. Z novim investitorjem je blagovna znamka Polzela dobila možnost ohranitve in nadaljnjega razvoja, pa tudi močnega pozicioniranja tako na slovenskem kot mednarodnem trgu.

Naložbo v blagovno znamko Polzela in njeno širitev na evropski trg bo sočasno spremljalo lansiranje ene najbolj znanih estonskih modnih blagovnih znamk Monton na slovenski trg, napovedujejo v podjetju.

Novice Rešitev za slovenska tekstilna podjetja: razvoj doma in proizvodnja v cenejših državah

Estonci preučujejo možnost proizvodnje določenih izdelkov v Sloveniji

Podjetje Sirekar Hulgi OÜ ima v svojem strateškem načrtu razvoj novih kategorij izdelkov, vključno z linijo izdelkov, namenjenih mladim, ohranitev visoke kakovosti izdelkov in doseganje konkurenčnih cen. Proizvodnja se bo odvijala v pazljivo izbranih produkcijskih obratih v Evropi, ki lahko jamčijo visoko kakovost izdelkov.

V estonskem podjetju preučujejo tudi možnosti proizvodnje določenih izdelkov v Sloveniji, če bodo lahko sklenili dogovor s primernim poslovnim partnerjem. Obenem nameravajo tudi obnoviti Polzelino trgovsko verigo v Sloveniji in na Hrvaškem ter začeti izvažati izdelke Polzele na trge držav nekdanje Jugoslavije, kjer je Polzela že dobro poznana in prisotna kot visoko kakovostna blagovna znamka.

Pri vlaganju v razvoj blagovne znamke Polzela bo Sirekar Hulgi OÜ zaposlil najboljše strokovnjake s področja marketinga in prodaje, ki so že do zdaj delali v podjetju Polzela.

Polzela
Novice V Polzeli ne bodo več delali nogavic

V Tovarni nogavic Polzela julija končali proizvodnjo

V Tovarni nogavic Polzela se je 20. julija letos končala proizvodnja nogavic, ki so jo vzpostavili februarja 2017 oziroma dober mesec dni po stečaju, ki se je začel 23. decembra 2016. Proizvodnja nogavic je tako konec junija letos še zaposlovala 77 delavcev, po koncu proizvodnje pa je z avgustom letos v družbi ostalo še 31 delavcev.

Tudi to število se bo prihodnje mesece še zmanjševalo. Konec avgusta je namreč Hohnjec zaprl tri trgovine, in sicer v Murski Soboti, Mariboru in Celju. Preostalih še šest trgovin po Sloveniji, med drugim še po eno v Celju in Mariboru, bo predvidoma zaprl v prihodnjih mesecih.

Na avgustovski javni dražbi pa je Hohnjecu uspelo prodati apartma v Čatežu po izklicni ceni v višini dobrih 25 tisoč evrov, medtem ko javna dražba za prodajo prostorov že dolgo zaprte trgovine na mariborski avtobusni postaj ni bila uspešna.

Ne spreglejte