SiolNET. Planet TV Planet Vau
0,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Planet Vau

To je razlog, da se je srbski glasbenik priučil znakovnega jezika #video

0,05

termometer

V oddaji Planet Vau, ki jo lahko na Planetu spremljate vsako soboto ob 18.30, smo se tokrat pogovarjali s pevcem srbske glasbene skupine S.A.R.S, Žarkom Kovačevićem. Ta nam je razkril, kaj je bil razlog, da se je naučil znakovnega jezika gluhih.

Žarko Kovačević je s svojo glasbeno zasedbo S.A.R.S po dveh letih ponovno nastopal v Ljubljani. Na festivalu FUKSI je skupina predstavila tudi najnovejšo skladbo, ki nosi naslov Volim te, govori pa o pomanjkanju dobre komunikacije med partnerjema.

German.Local.Taste_1_1200x800_Naslovnica Planet TV Okusi regionalne in svetovljanske kuhinje

"Zato smo se odločili, da bomo naredili spot, v katerem bodo besedilo izgovarjale gluhoneme osebe z znakovnim jezikom," je povedal Žarko, ki se je znakovne govorice iz tega razloga naučil tudi sam. V videospotu namreč tudi sam nastopa in uporablja znakovni jezik skupaj z gluhonemimi. 

Žarko z dvema gluhonemima sodelujočima v novem videospotu zasedbe S.A.R.S. Žarko z dvema gluhonemima sodelujočima v novem videospotu zasedbe S.A.R.S. Pevec je priznal, da je to bil kar zahteven projekt, saj je bilo težko ubesediti bistvo besedila z znakovnim jezikom, ker ta ni enak knjižnemu jeziku. To jim je vzelo dobre tri tedne, ampak z rezultatom je Žarko zelo zadovoljen. "Predvsem mi veliko pomeni, da sem lahko sodeloval z gluhimi in gluhonemimi ter dobil vpogled v njihovo življenje," je odkrito priznal.

Skyfall Planet TV Nedelje z Jamesom Bondom

V Sloveniji je njihova najbolj priljubljena še vedno skladba Lutka iz leta 2013. "Ta pesem bo preživela vse nas," je dejal Žarko, na pripombo novinarke, da morajo kmalu ustvariti nov hit, pa je odgovoril: "Hitov ne moreš ustvariti, ko se tako odločiš. Pesem mora biti iskrena, ne narejena pod prisilo, da postane hit. Biti nam mora všeč, saj je to običajno znak, da bo všeč tudi ljudem."

Oddaja Planet Vau, ki jo vodi Sanja Grohar, je na sporedu vsako soboto ob 18.30. Več ekskluzivnih vsebin najdete tudi na Planeteka.si.
Nipke Planet TV To je bil šok za slovenskega raperja #video Nuška Drašček Planet TV Tako se na nastop pripravlja operna solistka #video Pika Zrim Planet TV Vražja dama potočila prve solze v šovu #video Carmen Osovnikar Planet TV Carmen si želi povečati družino #video
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube. 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin