SiolNET. Planet TV Planet na obisku
4,00

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tega postanka na poti na morje ne smete izpustiti #video

4,00

termometer

Vreme je že pravo za razmišljanje o poletnih vragolijah na morju. Če vas bo torej v naslednjih tednih pot zanesla proti Kvarnerju, priporočamo kratek postanek v Ilirski Bistrici, skozi katero se navadno peljemo proti hrvaški obali.

Ekipa Planet na obisku je tokrat z glavne poti, ki vodi skozi Ilirsko Bistrico, zavila na stransko cesto ter skoraj trčila v grajsko obzidje romantične trdnjave Prem, nekdanje poletne rezidence tržaškega zdravnika. Začudenim nad lepotami nam hitro postane jasno, zakaj je tržaški zdravnik poleti iz mestne vročine prihajal na oddih v svojo poletno rezidenco v Brkine.

Ilirska Bistrica Foto: Planet TV

Če se z avtomobilom po urejeni, široki in asfaltirani cesti povzpnete do Sviščakov, pa lahko srečate celo medveda. Ljudje, ki tam počitnikujejo v hišicah kot iz pravljice o Janku in Metki, vedo povedati, da so medvedi tako domači, da brezsramno svoj smrček prislonijo na okno in pokukajo v hišo.

Ilirska Bistrica Foto: Planet TV

Zvečer vam v rubriki Planet na obisku razkrijemo tudi slovar narečja, da se boste znali pošalit s tamkajšnjimi domačini.

Preberite tudi:

Štanjel Planet TV To je po napornem decembru primeren kraj za regeneracijo #video Planet na obisku: Ljubljana Planet TV Najlepše mesto na svetu? Ljubljana. #video Planet na obisku: Celje Novice Na Celjskem so se začeli dogajati čudeži #VIDEO

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 29
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin