Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 3. 2023,
10.01

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

rak Anita Ogulin Planet 18 Planet TV

Sreda, 8. 3. 2023, 10.01

1 leto, 1 mesec

Planet 18

Prvič v življenju sem doživela občutke smrti #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: pater Rupnik kljub prepovedi pridigal in somaševal v Rimu, pogajanja o plačah v javnem sektorju, predstavitev žensk v gradbeništvu in nogometu. Začela se bo namreč sezona ženske nogometne lige. Ob 18. uri na Planetu.

Planet 18
Planet TV Slovenka leta 2022 je Milena Zupančič #video

Eni najbolj prepoznavnih slovenskih humanitark Aniti Ogulin je pred letom življenjsko pot prekrižala levkemija. Zdravniki so ji ob diagnozi dali le še nekaj tednov življenja. A gospa Ogulin se ne da, naprej jo ženeta optimizem in dobrodelnost, katere sinonim je postala. Z vztrajno borko se je o težki preizkušnji pogovarjala ekipa Planet 18.

Planet 18 | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Rak je skupek ovir, ki jih z malimi zmagami premagujemo tudi takrat, ko se nehvaležno poigravajo z našim psihičnim stanjem. Z diagnozama kronična levkemija in mnogocelični limfom B se že več kot leto dni bori tudi humanitarka Anita Ogulin.

Anita Ogulin: "Prvič v življenju sem doživela občutke, bi rekla, smrti. Soočena sem bila s kar z grozno diagnozo, ki je zame pogubna. Največjo bolečino mi je povzročilo to, kako to spoznanje zdravnika ali diagnozo prenesti svojcem. To je bila moja največja travma, največja groza, morda celo večja od tiste, ko sem izvedela, da odhajam."

"Boriti se boš morala, zelo je hudo," pa so bile besede prijatelja, ki je raka enkrat že prebolel. A je sčasoma tudi kemoterapija pokazala svoje zobe. Kljub težki preizkušnji pa Anita pravi, da ima rada življenje in da prelepo, da bi se od njega kar poslovila. Tudi drugim bolnikom bi namreč rada dokazala, da je vredno. Anito je vedno gnala naprej pomoč šibkejšim, vse življenje. In tudi zdaj, kljub kruti usodi, je tako. Volja do dela in ohranjanje Zveze prijateljev mladine Moste - Polje ju ženeta v nov dan. Gospa Anita je tako zgled tudi mnogim rakavim bolnikom, saj mednje nesebično deli voljo do življenja in tudi veliko mero optimizma, ki ju v težkih časih še kako potrebujejo.

Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: pater Rupnik kljub prepovedi pridigal in somaševal v Rimu,  pogajanja o plačah v javnem sektorju, predstavitev žensk v gradbeništvu in nogometu. Začela se bo namreč sezona ženske nogometne lige. Ob 18. uri na Planetu.
Planet 18
Planet TV Svetovalne pogodbe ministra za zdravje #video
Planet 18
Planet TV Ekološka bomba? #video
Planet 18
Planet TV Kako neodvisna je stranka NSi? #video
  Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube. Več vsebin je na voljo tudi na Planeteka.si     
Ne spreglejte