Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 3. 2023,
8.50

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

interpelacija kongres SDS NSi Planet 18 Planet TV

Torek, 7. 3. 2023, 8.50

1 leto, 1 mesec

Planet 18

Kako neodvisna je stranka NSi? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: kakšne podražitve nas čakajo in kako se bodo razlikovale po občinah? Vrhniški Kemis je dobil gradbeno dovoljenje, občina je proti. Ta teden se je začela preventivna akcija za večjo uporabo varnostnih pasov v vozilih. Kje vse bodo nadzori? Ob 18. uri na Planetu.

Planet 18
Planet TV Magna zapira vrata, kam z delavci? #video

V petek napovedana interpelacija zoper delo vlade Roberta Goloba, ki jo je vložila SDS - a brez podpisov druge opozicijske stranke NSi -, potrjuje že dlje časa trajajoča nesoglasja v opoziciji. Po neuspelem poskusu NSi, da bi si zagotovila podpise SDS za vložitev interpelacije zoper kulturno ministrico Asto Vrečko, NSi tokrat neuradno sploh ni dobila vabila za podporo interpelaciji. Kljub temu predsednik SDS Janez Janša poudarja, da se lahko NSi kadarkoli pridruži s podpisi.

Planet 18 | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort

Kako neodvisna je stranka NSi od večje opozicijske stranke SDS, je vprašanje, ki se na političnem parketu pojavlja že vse od aprilskih parlamentarnih volitev. Med opozicijskima strankama so vidne napetosti. Te so se še okrepile z napovedjo stranke NSi o interpelaciji zoper kulturno ministrico, za katero bi potrebovala tudi podpise poslancev SDS. 

Peter Merše je prepričan, da je za Novo Slovenijo ključno, da si zada jasne cilje in sledi svojemu programu. "Nima smisla, da se približuje ali oddaljuje. Jaz mislim, da se sami s tem pogosto preveč obremenjujejo. Zdi se mi, da se tudi vsi preostali preveč ukvarjajo s tem, kako blizu ali kako daneč je Nova Slovenija od SDS."

Ob tem naj bi v Novi Sloveniji že vse od volitev zorelo spoznanje, da bodo za boljši uspeh na prihodnjih volitvah najverjetneje potrebovali tako programsko prenovo kot tudi prenovo na vrhu stranke.

Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: kakšne podražitve nas čakajo in kako se bodo razlikovale po občinah? Vrhniški Kemis je dobil gradbeno dovoljenje, občina je proti. Ta teden se je začela preventivna akcija za večjo uporabo varnostnih pasov v vozilih. Kje vse bodo nadzori? Ob 18. uri na Planetu. 
Planet 18
Planet TV Pero, mi smo s tabo #video
Planet 18
Planet TV Planica, Planica, snežena kraljica #video
Planet 18
Planet TV Veliko ljudi se je polenilo, pravi exatlonovec #video
 
 Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube. Več vsebin je na voljo tudi na Planeteka.si     
Ne spreglejte