SiolNET. Planet TV Novosti
0,34

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Svetovni dan Downovega sindroma praznuje tudi družina Leticie Calderon #foto

0,34

termometer

Esmeralda
Foto: Printscreen Twitter

21. marec je svetovni dan Downovega sindroma. Datum simbolno izraža genetsko posebnost tega sindroma – tretji dodatni kromosom na 21. paru kromosomov človeške celice. V podporo osebam z Downovim sindromom si številni na današnji dan oblečejo različni nogavici kot simbolični znak podpore, obeležujejo pa ga tudi v družini zvezdnice Leticie Calderon.

Igralka, ki je zablestela v vlogi Esmeralde, je pred petnajstimi leti dobila sina Luciana, ki se je rodil z Downovim sindromom. Med nosečnostjo so ji sicer opravili vrsto testov, a so se vsi izkazali za negativne, zato igralka do samega rojstva ni vedela za sinovo bolezen.

Iva Krajnc Bagola Planet TV Igralka presenetila z družinskim glasbenim nastopom #video

"Prva novica, ki sem jo prejela o Lucianu, je bila, da ima šibko srce in da se bori za življenje. Šele kasneje so mu postavili diagnozo Downovega sindroma," se spominja Leticia. V intervjuju je povedala, da se ni nikoli spraševala "Zakaj se je to zgodilo ravno meni?", ampak, da se je vprašala le: "Zakaj je moj sin izbral prav mene in kaj mu lahko dam?", je razkrila igralka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Club Oficial Leticia Calderón (@leticiacalderonpage) on

Leticia ob rojstvu sina ni vedela ničesar o Downovem sindromu, zato je še danes zelo hvaležna svoji družini in prijateljem, ki so ji takrat kakorkoli pomagali pri iskanju ustanov, ki bi ji lahko bile v pomoč, in stikov družin, ki so tudi same doživljale podobno izkušnjo.

Živa Selan Trendi Pokukajte v zakulisje nove serije Srečno samski #video

Kljub začetni nevednosti in strahu igralka vedno poudarja, da je bil Lucianov prihod v njeno življenje božji dar in da je presrečna, da si je izmed vseh žensk, ki čakajo na materinstvo, za mamo izbral prav njo.

Igralkino voščilo sinu za 16. rojstni dan. Igralkino voščilo sinu za 16. rojstni dan. Foto: Printscreen Twitter

Luciano je zdaj star šestnajst let. "Šestnajst krasnih let!! Ne morem opisati sreče, ki jo čutim. Hvala Bog, hvala!" je ob tem na Twitterju zapisala zvezdnica.

Igralka je v poklon sinu pred enajstimi leti napisala tudi knjigo z naslovom Luciano, angel v mojem življenju (Luciano, un angel en mi vida). V njem je opisanih prvih pet let njegovega življenja, knjiga pa je namenjena družinam z otroki s posebnimi potrebami in učiteljem v šolah. Igralka je sicer kasneje rodila še enega sina, ki ga je poimenovala Carlo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Los amo

A post shared by Leticia Calderon (@leticiacalderonof) on

Utrinek z družinskih počitnic Utrinek z družinskih počitnic Foto: Printscreen Twitter

Priljubljeno telenovelo Esmeralda, kjer Leticia Calderon nastopa v glavni vlogi, lahko na Planetu spremljate od ponedeljka do petka ob 17. uri!

Pri Črnem Petru Planet TV Tako dneve zdaj preživlja Jasna Kuljaj #foto Pri Črnem Petru ep09 Planet TV Rebeka Dremelj: Trenutno sem v vlogi učiteljice, kuharice, hišnika, čistilke ... #intervju Preživetje v divjini Planet TV Na zahteven izziv se bo tokrat podala prva ženska #video
Spremljajte nas na omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin