Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 10. 2023,
14.36

Osveženo pred

4 mesece, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Madžarska lastnik televizija mediji Sempl Pavel Stantchev Planet TV

Ponedeljek, 23. 10. 2023, 14.36

4 mesece, 4 tedne

Novosti

SEMPL po štirih letih spet v Portorožu #video #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Oddaja Planet 18 je na sporedu vsak dan ob 18. uri na Planetu. Ne zamudite novic dneva. Z vami sta Katarina Braniselj in Miran Tišič.

Dvodnevna regijska konferenca o medijskih trendih SEMPL je v Portorož po štirih letih odsotnosti pritegnila skoraj 700 udeležencev. Ti so prisluhnili več kot tridesetim mednarodnim in domačim strokovnjakom s področja marketinga, medijev, komuniciranja in voditeljstva, ki so z občinstvom delili svoje izkušnje in napovedi o prihodnjih trendih.

Na konferenci je tudi tokrat sodeloval Planet TV. Izvršni direktor Planet TV, Pavel Stantchev je spregovoril o tem, ali linearna televizija izumira? Vsem navzočim pa je odkril tudi, kaj bomo lahko prihodnje leto spremljali na Planet TV. Več pa v zgornjem posnetku. 

Pavel Stantchev, izvršni direktor medijske skupine TV2 in Planet TV | Foto: Pavel Stantchev, izvršni direktor medijske skupine TV2 in Planet TV

SEMPL, ki se je v Portorož vrnil po štirih letih, je obiskala množica znanja željnih udeležencev, ki so se seznanili z aktualnimi trendi in napovedmi, kaj podjetja čaka v prihodnosti, da bodo znala usmerjati svoje blagovne znamke po poti, ki vodi k napredku in uspehu.

Medijsko-komunikacijska panoga je namreč med tistimi, ki doživljajo najhitrejše spremembe. Te v največji meri narekuje nagel razvoj tehnologije in posledično tudi spremenjene navade potrošnikov. Ti ne poznajo več zvestobe blagovnim znamkam, stopnja njihove pozornosti do oglaševalskih sporočil je vse nižja, komunikacijski kanali, do katerih oglaševalci dostopajo do njih, pa vse bolj razdrobljeni.

 

Uporabljajte umetno inteligenco, a jo nadzorujte

Alastair Banks, britanski strokovnjak za digitalno okolje, ki je že pri svojih 19-ih letih soustanovil svojo prvo spletno agencijo, Optix Solution, ta pa je v triindvajsetih letih delovanja prerasla v eno od vodilnih v Veliki Britaniji, je izpostavil digitalne trende, ki bodo po njegovem mnenju najbolj vplivali na marketing in oglaševanje v letu 2024.

Oblikujte prihodnost po svoji meri

Na SEMPL-ov oder se je po navdušenem sprejemu pred osmimi leti vrnil dr. Max Mckeown, britanski strateški psiholog in svetovalec, ki podjetjem pomaga pri vzpostavljanju dolgoročnih strategij z namenom, da preživijo in uspevajo na spreminjajočem se trgu. »Podjetja so pogosto premalo pozorna na to, kaj bi jih lahko ubilo, torej, kaj jim preprečuje, da bi bila uspešna. Ker so preveč osredotočena na podrobnosti, pred seboj nimajo celotne slike; vidijo drevesa, ne pa gozda. Toda na koncu niso pomembna ne drevesa ne gozd, temveč pot, ki jo uberete; poslanstvo, ki ga uresničujete,« je med drugim povedal in svoje zamisli tudi sproti skiciral na nepopisano platno.

Kreativnost je naša supermoč

Zanimivo je bilo prisluhniti tudi Daliborju Šumigi, hrvaškemu strokovnjaku za vedenjski marketing, ki je med drugim pomenil, da le 4 odstotke potrošnikov oglase dojema kot pozitivne, 7 odstotkov jih ima o njih negativno mnenje, 89 odstotkov pa jih sploh ne opazi oziroma ne zapomni. Zato je še toliko bolj pomembno, da oglaševalci poskrbijo za resnično kreativne oglase. »Kreativnost je naša supermoč, a žal z leti naše ustvarjalne sposobnosti upadajo,« pravi.

Zgodbe prodajajo, ne pa oglasi

Na okrogli mizi o tem, kako naj oglaševalci komunicirajo v letu 2024, so sogovorniki Iva Đurković, izvršna direktorica agencij Luna TBWA in OMD iz Srbije, Gregor Firbas, direktor Future DDB, in Jernej Smisl, direktor korporativnega svetovanja v Pristopu, menili, da so zgodbe tiste, ki prodajajo, ne pa oglasi.

Veliki sempler v BiH, nagrada za življenjsko delo Ani Predovič

V okviru SEMPL-a so tudi tokrat podelili nagrade Sempler najboljšim medijskim strategijam v regiji Adriatika. Žirija je ocenila 102 prijavljeni deli in izbrala 52 finalistov, izmed tega pa izluščila dobitnike enajstih zlatih nagrad in najvišje nagrade, velikega semplerja. Ta je šel v Bosno in Hercegovino, in sicer ga je prejel projekt »Bivati v Bingu«, ki ga je za trgovsko verigo Bingo ustvarila agencija Via Media. Poleg tega je dobil še tri zlate semplerje, v BiH pa je romala še ena zlata nagrada. En zlati sempler je odšel na Hrvaško, šest pa so jih prejeli slovenski projekti. Vse zmagovalce tekmovanja Sempler si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Ne spreglejte