Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 11. 2022,
8.55

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,26

1

Natisni članek

Lily Collins Planet TV

Petek, 11. 11. 2022, 8.55

1 leto, 5 mesecev

Hčerka zasenčila slavnega očeta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,26

1

Lily Collins

Na Planetu bo v soboto ob 22. uri romantična komedija Na koncu mavrice (Love, Rosie), v kateri igra Lily Collins. Lily je v zadnjih letih opozorila nase v številnih filmih, slava pa zanjo ni neznanka, saj je odraščala s še bolj slavnim očetom, glasbenikom Philom Collinsom.

Lily Collins, ki jo zaradi videza pogosto primerjajo z Audrey Hepburn, je svojo prvo večjo vlogo odigrala ob Sandri Bullock v drami Zgodba o prvaku (The Blind Side), nase je opozorila tudi kot Sneguljčica v filmu Zrcalce, zrcalce (Mirror, Mirror), z nastopom v komični drami Rules Don't Apply Warrena Beattyja pa si je prislužila nominacijo za zlati globus. Očarala je tudi v romantični komediji Na koncu mavrice (Love, Rosie) in v kritiško hvaljenem filmu Mank.

Lily kot Rosie v filmu Na koncu mavrice | Foto: Lily kot Rosie v filmu Na koncu mavrice

Kritiki so zelo pohvalili tudi njen nastop v Netflixovi drami Do kosti (To the Bone), v kateri je odigrala dekle, ki se spopada z anoreksijo, vloga pa je bila za Lily še toliko pomembnejša, ker se je z motnjo prehranjevanja spopadala tudi sama.

Igralka in pisateljica

Igralka, ki je nedavno pravznovala 30. rojstni dan, je že od malega obkrožena z radovednimi novinarji in fotografi, saj je hčerka Phila Collinsa, bobnarja in glavnega pevca skupine Genesis. Čeprav je po očetu podedovala glasbeni talent, ki ga je pokazala tudi v filmu Zrcalce, zrcalce (Mirror, Mirror), se je raje osredotočila na igro. Pozornost medijev ob ločitvi njenih staršev jo je prepričala, da o svoji zasebnosti nikoli ne govori javno, kljub temu pa je že pred tridesetim letom izdala svojo zbirko osebnih esejev.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lily Collins (@lilyjcollins) on

Očetu je odpustila

V knjižnem prvencu je svojo borbo z motnjami prehranjevanja pripisala tudi stiski, ki jo je doživljala ob očetovi tretji ločitvi, vendar je tudi zapisala, da preteklosti ne moreš spremeniti in očetu odpušča za njegove odločitve, ki jih takrat ni razumela in jim pripisuje vse svoje najgloblje strahove.

"Učim se, kako sprejeti tvoja dejanja in spregovoriti o tem, kako sem se ob njih počutila. Sprejemam in spoštujem žalost in jezo, ki sem ju čutila do stvari, ki si jih ali jih nisi storil," je napisala v spravljivem tonu.

Balado You'll Be in My Heart je Phil Collins napisal za hčerko

A vsi spomini na otroštvo seveda niso slabi, kar je Lily povedala tudi v oddaji Harryja Connicka Jr. in poudarila, da se je že zgodaj naučila ločevati med osebo na odru, ki jo obožuje milijone ljudi, in svojim očetom. Najbolj jo je zabavalo, ko so na nekem radiu pesem Phila Collinsa predstavili kot "skladbo očeta Lily Collins", saj se ji je takrat zdelo, da si je resnično ustvarila svoje ime. Zaupala pa je tudi, da je njena najljubša očetova pesem You'll Be in My Heart iz animiranega filma o Tarzanu, ki jo je spisal kot uspavanko zanjo, več pa si oglejte v spodnjem videu:

Lily lahko v romantični komediji Na koncu mavrice (Love, Rosie) vidite v soboto ob 22. uri na Planetu. Pred tem pa si boste lahko ogledali še romantično vojno dramo Posledica (The Aftermath), ki se bo pričela ob 20. uri! Druge ekskluzivne vsebine si lahko brezplačno ogledate tudi na Planeteka.si.

The Aftermath
Planet TV Igralka iskreno: Včasih sem bila prava živčna razvalina
Exatlon
Planet TV Šok: Jan Klobasa se je moral posloviti od Exatlona #video
Planet 10 let
Planet TV Deset let Planetovega ozvezdja #foto

 

Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.
Ne spreglejte