SiolNET. Planet TV Novosti
0,11

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Deset let Planetovega ozvezdja #foto

0,11

termometer

Planet 10 let |  | Foto:

V soboto je minilo natanko deset let, odkar je Planet TV začel oddajati polno programsko shemo. Ob tej priložnosti smo se na posebnem dogodku spomnili na naše začetke in na vse novosti, ki smo jih skozi leta predstavili slovenskim gledalcem, ter nazdravili v družbi Planetovih obrazov.

Planet TV je še vedno najmlajša komercialna televizija na slovenskem trgu, temu primerno pa smo pogosto drzno orali ledino in slovenskim gledalcem ter gledalkam prestavljali nove vsebine in formate ter pogosto krojili trende slovenskega televizijskega sveta.

Ob desetem rojstnem dnevu smo se na posebnem dogodku ozrli na ozvezdje oddaj, ki smo ga ustvarjali preteklih deset let, zbrane pa je nagovoril tudi generalni direktor Planet TV Pavel Stantchev. Ob odlični glasbi in v družbi Planetovih obrazov smo nazdravili na deset let izkušenj, nestrpno pa pričakujemo tudi nove oddaje v našem ozvezdju.

Kmalu se bo na Planetu zaključila najtežja športna preizkušnja na slovenskih televizijah Exatlon Slovenija, vrača se priljubljeni Milijonar, znova bomo lahko uživali tudi ob legendarni oddaji Kolo sreče, veliko prahu pa bo nedvomno dvignila tudi druga sezona slovenske Poroke na prvi pogled. Še pred tem bomo lahko na Planetu spremljali prenos tekem svetovnega prvenstva v nogometu 2022, ki bo v Katarju. Prenose bodo spremljale tudi posebne komentatorske oddaje.

1 / 20
2 / 20
3 / 20
4 / 20
5 / 20
6 / 20
7 / 20
8 / 20
9 / 20
10 / 20
11 / 20
12 / 20
13 / 20
14 / 20
15 / 20
16 / 20
17 / 20
18 / 20
19 / 20
20 / 20

Prav komentatorske oddaje zabavnih šovov so ena od vsebin, ki jih je slovenskemu občinstvu prvi predstavil Planet TV. Gledalce smo zabavali z Bognedaj, da bi crknu televizor in kasneje predstavili tudi format komentiranja resničnostnih šovov. Trenutno lahko na primer ob petkih po Exatlonu spremljamo komentatorsko oddajo Exatlon: Brez cenzure z Jasno Kuljaj, Chorchypom in Frankom Bajcem.

Tudi Exatlon Slovenija je tekmovalna športna oddaja, kakršne pri nas še nismo videli, med številnimi novostmi pa je Planet v svoji desetletni zgodovini močno vplival na razvoj slovenske televizijske produkcije tudi z izjemno priljubljeno Eno žlahtno štorijo, prav tako smo prehiteli "fake news" in predstavili satirično oddajo Ta teden z Juretom Godlerjem, ki je trenutno na sporedu že s 16. sezono.

Planet 10 let | Foto:

Od leta 2012 smo ustvarili skoraj šest tisoč ur programa lastne produkcije, tudi informativnega programa. Ledino smo orali tudi pri odkupu tujih oddaj, saj smo med drugim prvi prepoznali vzhajajočo močno turško produkcijo in gledalcem ponudili prvo turško serijo na slovenskih televizijah.

Zadnji dve leti je Planet TV del madžarske skupine TV2. "Veliko vlagamo v nove oddaje, postavili smo nov studio za oddajo Planet 18, predstavili jutranjo oddajo Jutro na Planetu, gledalci so vzljubili tudi uspešnice, kot so Exatlon, Poroka na prvi pogled in druge. Rezultati kažejo, da nam je uspelo v dveh letih povečati gledanost za kar 33 odstotkov, in kar je najpomembneje, mislim, da smo zasedli stalno mesto v srcih in mislih slovenskih gledalcev, kar je največja nagrada," je povedal generalni direktor Pavel Stantchev.

Direktor Pavel Stantchev v pogovoru s Suzano Kozel in Igorjem Krmeljem | Foto: Direktor Pavel Stantchev v pogovoru s Suzano Kozel in Igorjem Krmeljem

Tudi v prihodnje obljublja nadaljevanje prisotnosti na slovenskem medijskem trgu z močnimi televizijskimi oddajami, ki jih že lahko spremljamo, napoveduje pa tudi novo sezono Poroke na prvi pogled, vrača se priljubljeni Milijonar, prihaja tudi legendarni zabavni kviz Kolo sreče. "V svetu opažamo trend vračanja priljubljenih televizijskih formatov, a še pred tem nas na Planetu čaka finale Exatlona in svetovno prvenstvo v nogometu," sklene Stantchev.

Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube.

Več vsebin je na voljo tudi na Planeteka.si
  

Kolo sreče Planet TV Prijavite se v oddajo Kolo sreče SP Katar Planet TV Na Planetu prenos tekem svetovnega prvenstva v Katarju Jutro na Planetu Planet TV Jutro na Planetu in Planet 18 z novima voditeljema

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin