SiolNET. Planet TV Novosti
0,33

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Indijska konoplja

Konopljo otrokom z rakom - sporno ali žarek upanja?

0,33

termometer

weed

V trinajstem delu dokumentarne serije Indijska konoplja se Krišna, ki raziskuje ekonomske, kulturne in druge vidike konoplje, odpravi v Oregon. Medicinska marihuana je na tem območju dovoljena, zato se z njo zdravi oziroma si lajša bolečine kemoterapije že zelo veliko pacientov – kanabis namreč zelo olajša občutek slabosti in pomirja. Krišna v tokratni epizodi govori s starši obolelih otrok z rakom.

Strokovnega konsenza o tem, ali se medicinska marihuana lahko daje tudi otrokom, v resnici ni. Starši svoje otroke zdravijo s kanabinoidnim oljem, ki je močno koncentrirano, sami pa za lajšanje tegob marihuano tudi kadijo. Vendar ne pred otroki. Ali ti starši delajo vse, da rešijo svojega otroka, ali le izkoriščajo nejasne zakone? To se je tokrat spraševal Krišna.

weed

Rak naj bi do leta 2030 postal vodilni vzrok umiranja, nove metode zdravljenja in zdravila pa so vedno dražji in za številne nedostopni. Ljudje se zato obračajo na alternativno pomoč. Kanabinoidno olje naj bi spodbudilo naravni ciklus odmiranja celic in pobijalo rakave celice brez škode za druge celice v telesu. THC, glavna in najučinkovitejša sestavina kanabisa, se povezuje z najpogostejšim receptorjem v možganih (CB1), to je receptor, ki ga imajo čisto vsa živa bitja na tem planetu – pravimo mu endokanabiodni sistem in pomaga pozabljati predvsem bolečino.

Vprašanje, ki si ga Krišna postavlja, je, kaj če THC v večjih odmerkih zmore več kot samo pozabiti bolečino. Kaj če pomaga pri naravnem ciklusu celične smrti in tako ubije raka? Zveni neverjetno, toda mnogo primerov, ki jih spoznamo v oddaji, govori drugače.

V iskanju medicinskega mnenja o pozitivnih učinkih kanabisa pa je dobil kruto realen odgovor. Kakšen, si poglejte v nocojšnji epizodi serije Indijska konoplja ob 00.10 na Planetu.
  weed Planet TV Bo legalizacija marihuane povzročila bankrot? Indijska konoplja Planet TV Indijska konoplja malo drugače marihuana Planet TV Kongo: Travo prodajajo za preživetje

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin