SiolNET. Planet TV Novosti
0,78

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Vice

Bo legalizacija marihuane povzročila bankrot?

0,78

termometer

weed

Voditelj in producent serije Indijska konoplja, ki jo lahko spremljate na Planetu, Krishna Andavolu marihuano predstavlja s kulturnih, ekonomskih in znanstvenih vidikov. V tokratni epizodi se je poglobil v legalizacijo marihuane in predstavil težave manjših kmetij, ki jih lahko legalizacija rekreativne uporabe rastline uniči.

Krishna je obiskal Kalifornijo in tako imenovani smaragdni trikotnik – tri območja zvezne države Kalifornija, kjer je vzgajanje marihuane najobsežnejše. Z vzgojo rastline se ukvarja veliko ljudi, ki to počnejo na skriven ali odkrit način, vendar v obeh primerih ogrožajo svojo prostost.

Predlog 215, s katerim so leta 1996 dovolili medicinsko uporabo kanabisa, je zelo nejasen, zato se kmetje, uporabniki, gasilci in branilci zakonov vsak dan borijo s tem, kaj je prav in kaj ni.

weed

Policija sicer večino preiskav izvede na podlagi prijav, še vedno pa so lahko na udaru tisti, ki rastlino vzgajajo po zakonu, saj vzgoja ne sme biti dobičkonosna. Kdo sledi zakonu in kdo ne, je torej odvisno od percepcije policije, ki na podlagi nekaterih ocen in dejavnikov presodi, kdo zakon izkorišča.

Druga težava pa je množična uporaba marihuane v rekreativne namene. Kaj to pomeni za kmete, zakon in težave, ki jih je s sabo prinesel zakon, pa si poglejte v novi epizodi serije Indijska konoplja na Planetu.
Indijska konoplja Planet TV Indijska konoplja malo drugače Viceland Planet TV Marihuana - upanje za ameriške vojne veterane

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin