Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 7. 2018,
13.59

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,76

Natisni članek

Dani Bavec Goool! Planet TV

Petek, 20. 7. 2018, 13.59

5 let, 9 mesecev

Goool!

Dani Bavec: Nisem pristaš pobritih nog in tetovaž v nogometu! #intervju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,76

Na Planet TV lahko spremljate prenose tekem nove sezone Prve lige Telekom Slovenije, ob ponedeljkih pa lahko na Planet 2 spremljate tudi nogometno oddajo Goool! Zato smo se pogovarjali s komentatorjem in voditeljem Danijem Bavcem.  

Svetovno prvenstvo v nogometu se je končalo. Po čem ti bo najbolj ostalo v spominu?

Prvenstvo je bilo sijajno. Zelo nepredvidljivo, predvsem ko so mnoge favorizirane reprezentance in največji zvezdniki okroglega usnja hitro zapustili prvenstvo. Lahko rečem, da sem v celoti zelo zadovoljen, čeprav nisem za nikogar posebej navijal, saj navijam izključno za slovensko reprezentanco. Na vsaki tekmi sem se pustil presenetiti in sem ocenjeval samo, kdo si je zmago bolj zaslužil.

Prvenstva in nogometne tekme so pravzaprav postali pravi spektakli, z glasbenimi točkami, obiski zvezdnikov in drugimi stvarmi, ki neposredne povezave z nogometom nimajo. Kako ocenjuješ smer, v katero gre nogomet?

Nisem pretirano navdušen nad tem, se mi pa zdi povsem normalno, da je to postalo del nogometa. Tu se obračajo res velike vsote denarja in nogomet zaseda res velik del medijskega prostora. Predvsem na zadnjem prvenstvu je bilo čutiti, da gre pri tem malce tudi za politični motiv, saj so hoteli Rusi z nastopom nekaterih svetovnih zvezdnikov dokazati, da Rusija ni tako nedostopna in vase zagledana država, kot jo želijo predstaviti nekateri zahodni mediji. Drugače pa sta se mi zdela nastopa Robbieja Williamsa na odprtju in Willa Smitha na finalu prav simpatična. (smeh)

PLTS | Foto:

Kaj meniš o tem, da ljudi v zadnjem času bolj zanima zasebno življenje nogometašev kot pa njihove predstave na nogometnem igrišču?

To pripisujem predvsem duhu časa, v katerem živimo, in porastu družbenih omrežij. Sicer sam nisem ravno velik pristaš manekenstva, pobritih nog in tetovaž v nogometu. Bolj so mi bili všeč nogometaši stare šole, ki so bili bolj robatega videza in ko je bil v ospredju dejansko nogomet.

Kako pa gledaš na navijače, predvsem take, ki raje navijajo proti nekomu, namesto da bi za nekoga navijali?

Takšno vedenje se mi zdi zelo ceneno in me odvrača. Tudi sicer se zelo težko identificiram z navijaštvom in sam sebe ne štejem med navijača, predvsem pa me zelo redko pograbi evforija ob športnih dogodkih.

Planet TV Dani Bavec se vrača z oddajo Goool!

Kako ti gre pa nogomet od nog?

Nogometa že dolgo nisem igral, sem ga pa nekoč, dokler si nisem poškodoval kolena in mi je zdravnik odsvetoval, da bi se še kdaj podil za žogo. Zadnje čase raje igram tenis, saj gre za zelo kompleksen šport, kjer je treba biti fizično in psihično na visoki ravni, predvsem pa je manj obremenjujoč za kolena kot nogomet in košarka - športa, ki sem ju prej najraje igral. Že od otroštva pa tudi veliko jadram, najraje po Jadranu. Sicer pa mi je bil šport položen že v zibelko, saj sta bila oba starša športnika in vse do poškodbe sem treniral precej različnih športov. Tudi spremljal sem ga pogosto, vedno so me zanimali tudi komentatorji športnih prenosov.

Na Planet TV boš poleg komentiranja tekem Prve lige Telekom opravljal tudi delo voditelja oddaje o nogometu Goool!. Kaj nam pripravljate?

V načrtu imamo nekoliko drugačno oddajo, drugačen pristop, v smislu, da bomo poskusili biti zelo strokovni na eni strani in tudi nekoliko poljudni na drugi. Upam, da bomo s tem pomagali pri promociji slovenske nogometne lige, glavno promocijo pa bodo naredili nogometaši s svojimi predstavami na nogometnih igriščih.

Nova sezona Prve lige Telekom Slovenije se začenja s prenosom tekme Aluminij : Celje danes, 20. julija, ob 17.55 na Planetu, v soboto, 21. julija, pa bomo ob 17.55 na Planetu prenašali tekmo Mura : Triglav Kranj. V nedeljo, 22. julija, bosta prenosa kar dva, ob 17.55 lahko na Planetu ujamete tekmo Rudar Velenje : Maribor, ob 20.15 pa bo na Planet 2 prenos tekme Domžale : Krško.
Ne spreglejte