Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 10. 2020,
13.01

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

Gasilci Planet TV

Torek, 27. 10. 2020, 13.01

3 leta, 5 mesecev

Gasilci

"Vrni se, vrni se! Pozabil si ponesrečenca." #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

V oddaji Gasilci, ki jo na Planetu lahko spremljate vsak petek ob 20. uri, smo priča različnim dogodkom, od tega, da tekmovalci, kot pravijo, v žaru borbe pozabijo na orodje ali jim spodrsne na spolzkem poligonu, do tega, da živci naredijo svoje, kar se je zgodilo tokrat. Lutko ponesrečenca, ki jo je treba rešiti in odnesti na varno, je gasilec pozabil in tako opravil dvojno pot.

Gasilci
Planet TV Tik pred tekmovanjem v oddaji Gasilci ga je zbil avto, a je odšel na poligon #video

V pretekli oddaji Gasilci je PGD Dragatuš na Veliki ognjeni poligon poslalo 25-letnega gasilca Uroša Simoniča. Izkušenj s poligonom še ni imel, a je bil vseeno hitrejši od nasprotnikov. V dobrih petih minutah je opravil nalogo, a tik pred koncem naredil napako. Pozabil je na ponesrečenca in se vrnil ponj. "Lepo je gledati s tribun," je vse skupaj povzel Uroš. Kaj se je zgodilo, si oglejte v spodnjem videu.

"Jaz ga razumem"

Nesrečno napako je tekmec Vid Dimnik komentiral tako: "Jaz ga čisto razumem, prvič, ko sem bil sam na poligonu, sem si, medtem ko sem tolkel beton, v glavi ponavljal: 'Da ne boš lutke pozabil, da ne boš lutke pozabil.' Povsem ga razumem."

"Vrni se, vrni se," je bilo medtem slišati s tribun njegove ekipe. Uroš se je le prijel za glavo in se obrnil ter naredil dvojno pot. PGD Dragatuš na tribuni | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort PGD Dragatuš na tribuni Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort

Vročina in matematika

Preden se je zgodila napaka, pa je bilo v vročinski kletki treba prestati matematični izziv. Tam gasilce v polni opremi in vročini čaka še račun. Tekmeci na tribuni so medtem obujali spomine, kakšne izkušnje so imeli oni. Timotej Gregorič se je spomnil na svoj račun, njegovi sotekmovalci pa so menili, da tega ne bi znali. Duhovit Timotej je navzoče nasmejal tako, da je odvrnil: "To je bilo čisto na lahko, samo pogledati moraš številke in tam je odgovor." Seveda je sledil smeh.

Šalo na stran, kljub omenjeni napaki in časovnim pribitkom je bilo dovolj za zmago, saj so bili člani PGD Dragatuš hitrejši od članov PGD Golo.

Oddaja Gasilci je na sporedu vsak petek ob 20. uri na Planetu.
Gasilci
Planet TV Ste že videli ples gasilcev, ki je navdušil splet? #video
Gasilci
Planet TV Igra sekund, živcev in rekordov v oddaji Gasilci #video
Gasilci
Planet TV Z Vidom je težko, brez vida še težje #video
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube.   
Ne spreglejte