SiolNET. Planet TV Gasilci
0,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Gasilci

Kdo ali kaj je, pogovorno rečeno, "huligan"? #video

0,03

termometer

Komu najbolj zaupate? Gasilca PGD Dragatuš z vsakim nastopom dokazujeta, da si zaupata 100-odstotno. Pa naj gresta v požar, vodo ali pa so "v igri" lastni otroci. En od njiju je namreč tudi mentor mladini. Kako v to zgodbo ustreza Hooligan, (izg. huligan, op. a.), si preberite spodaj. 

Ena najbolj uigranih dvojic, kar smo jih videli v oddaji Gasilci, je tudi v minuli oddaji upravičila svoj sloves. PGD Dragatuš je premagal PGD Golo, igro Hitri vzpon pa sta Belokranjca odigrala brezhibno, čeprav sta bila na poligonu skupaj drugič. "Nisva imela sploh dela," sta se po koncu pošalila sodnika v oddaji. 

S čim imajo tekmovalci opraviti pri igri Hitri vzpon:

- 20 kilogramov težko lestvijo,

- sedem kilogramov težkim orodjem Halligan,

- skoraj desetkilogramskim gasilnikom na peno,

- 140 centimetrov visokim zidom.

Kaj sploh je "huligan" ali "haligan"?

Ker sta gasilca tudi sicer ekipa v pravih intervencijah, jima je vse teklo po načrtu. Zataknilo pa se je ravno pri orodju, ki mu gasilci pogovorno pravijo kar "huligan" (pravilno Halligan, op. a.). Pri vračanju nazaj proti cilju sta nanj pozabila, takrat pa sta s tribun slišala vpitje "huligan" in se nanj takoj spomnila ter pravočasno prišla na cilj.

Omenjeno orodje je lahko tudi nevarno, saj je na koncu zelo koničasto. Reševalno ročno orodje Hooligan oziroma Halligan je najbolj razširjeno ročno reševalno orodje za nasilni vstop na svetu. 

In nanj je stavila tudi konkurenca. "Upal sem, da ga bosta povsem pozabila, ampak sta se potem spomnila," je iskreno priznal Vid Dimnik iz PGD Golo.

Oddaja Gasilci je na sporedu vsak petek ob 20. uri na Planetu.
Gasilci Planet TV Tik pred tekmovanjem v oddaji Gasilci ga je zbil avto, a je odšel na poligon #video Gasilci Planet TV S prekritimi očmi in prvič na poligonu opravila brez napak #video Gasilci Planet TV "Vrni se, vrni se! Pozabil si ponesrečenca." #video
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube.   

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin