Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 9. 2023,
21.07

Osveženo pred

6 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

Keanu Reeves John Wick Planet TV

Sobota, 30. 9. 2023, 21.07

6 mesecev, 4 tedne

John Wick 2

Zvezdnik je med snemanjem filmske uspešnice razbil kar štiri mustange

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

V nedeljo ob 20. uri si boste na Planetu lahko ogledali akcijsko uspešnico John Wick 2. V glavni vlogi blesti Keanu Reeves, ki je v filmu sam odigral večino kaskaderskih prizorov in med tem razbil tudi nekaj dragocene pločevine.

Filmska uspešnica John Wick 2 se začne s prizorom, v katerem med razburljivo vožnjo po skladišču John Wick svojega priljubljenega forda mustanga letnik 1969 spremeni v čisto razbitino. Številni gledalci filma verjetno ne vedo, da je v večini prizorov za volanom dejansko filmski zvezdnik Keanu Reeves.

John Wick 2 | Foto: promocijsko gradivo Foto: promocijsko gradivo

Vodja kaskaderjev Darrin Prescott je to potrdil v enem izmed intervjujev, ob tem pa igralca opisal kot enega najboljših voznikov med filmskimi igralci. Vseeno snamenje tega prizora ni bilo poceni. Reeves je uničil kar štiri dragocene mustange. "Enega smo razbili že v čisto prvem poskusu snemanja tega prizora," je povedal režiser filma Chad Stahelski.

Večerja za 5: Na deželi
Planet TV Katastrofa med snemanjem oddaje: poplave udeležencem niso prizanašale #video

Za vlogo se je pripravljal tri mesece 

Reeves se je v pripravah na vlogo za prvi del filma John Wick štiri mesece učil borilnih veščin judo in ju-jitsu, za nadaljevanje pa je bil trening še bolj intenziven. "Štiri mesece smo trenirali in razširili število kosov različnega orožja, ki jih je uporabljal," je povedal režiser filma. Bolj so se posvetili ravnanju z orožjem, saj so imeli v mislih snemanje daljših tovrstnih prizorov. 

To je pomenilo, da je moral Keanu Reeves obvladati tudi ponovno polnjenje orožja. Režiserju je namreč povedal, da mu gre na živce, če v filmih glavnim junakom nikoli ne zmanjka nabojev. "Razlog, zakaj v hollywoodskih filmih ni ponovnega polnjenja orožja, je v tem, da je to zelo težko, igralci pa so zaradi tega videti smešno," je razložil režiser.

John Wick 2 | Foto: promocijsko gradivo Foto: promocijsko gradivo

Režiserjeva želja je bila, da bi Johnu Wicku v prizoru zmanjkalo streliva in bi ga moral ponovno napolniti. To je za Keanuja Reevesa pomenilo še več usposabljanja, a je bilo vredno. "Keanu zdaj zna izvesti vse vrste ponovnega polnjenja orožja, ki si jih lahko zamislite. To naredi, ne da bi se bilo treba med prizorom ustavljati. Sliši se zabavno. Sliši se preprosto, ampak to je pet mesecev treninga," je še povedal režiser in nekdanji kaskader.

Kolo sreče
Planet TV Vedeževalec Blaž iskreno: Včasih mi ustreza, da ni toliko klicev #video

Keanu Reeves je na snemanju posebno vez spletel s svojim štirinožnim soigralcem

Vrnitev v temačno preteklost je pri Johnu Wicku v prvem filmu sprožila tudi ljubezen do ljubkega kužka, ki je bil ubit med napadom na njegov dom. Tudi v drugem delu je glavnemu liku družbo delal pes, s katerim je Keanu Reeves spletel posebno vez.

John Wick 2 | Foto: promocijsko gradivo Foto: promocijsko gradivo

Pitbula Burtona, ki je v filmu igral Bubbo, je redno hranil, vodil na sprehode in z njim preživljal čas, da bi bil njuno odnos na filmskem platnu videti kar se da resnično.

Planet TV
Planet TV Soočenje dveh najboljših Slovencev na Planet TV #video #foto

Burton je bil pred tem reševalni pes, vlogo v filmu pa je dobil zaradi svojih žalostnih oči. Tudi režiser Stahelski ga je opisal kot pitbula z najbolj nežno osebnostjo, ki si jo lahko predstavljate.

Akcijo John Wick 2 si boste na Planetu lahko ogledali nocoj ob 20. uri. Ne zamudite!

Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube. 
Ne spreglejte