Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 7. 2021,
8.54

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

filmi Planet TV

Četrtek, 1. 7. 2021, 8.54

2 leti, 9 mesecev

Planetov kino s kavča

Vikend s filmskimi uspešnicami na Planetu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Tokratni konec tedna na Planetu bo tudi v znamenju filmskih uspešnic, saj si boste v soboto lahko ogledali z oskarjem nagrajeni pustolovski film Knjiga o džungli, v nedeljo pa domišljijsko pustolovščino Alica izza ogledala.

Iščeš pravo ljubezen
Planet TV Iščete pravo ljubezen? Prijavite se!

Knjiga o džungli (The Jungle Book) je bila posneta po brezčasni knjigi Rudyarda Kiplinga. Novo ekranizacijo je režiral Jon Favreau (Iron Man, Levji kralj), epska zgodba pa je tokrat obogatena z najsodobnejšo tehnologijo, v kateri so se nastopi igralcev zlili z osupljivo računalniško grafiko. Nič čudnega ni, da je bila Knjiga o džungli nagrajena tudi z oskarjem in bafto za posebne učinke.

Knjiga o džungli | Foto:

Priljubljena zgodba nam predstavi Mavglija, otroka, ki ga je kot dojenčka posvojil trop volkov in je odraščal po zakonih džungle. A kljub temu se strašni tiger Šir Kan nikakor ne more sprijazniti s človeškim prišlekom. Da bi ušel njegovim maščevalnim krempljem, mora Mavgli zapustiti svoj dom, na nepozabni dogodivščini pa ga spremljata zvesta prijatelja, premeteni panter Bagira in dobrodušni medved Balu. Na svoji poti Mavgli srečuje bitja iz džungle, ki nimajo ravno najboljših namenov …

Prevare
Planet TV Tako je videti priljubljena igralka 23 let kasneje #foto

V vlogi Mavglija se predstavlja novinec Neel Sethi, osupljivo animiranim živalim pa so glasove posodili Bill Murray (Balu), Ben Kingsley (Bagira),  Idris Elba (Šir Kan), Scarlett Johanson (kača Kaa), Christopher Walken (kralj Louie) in drugi.

Planet TV | Foto:

Alica izza ogledala (Alice Through the Looking Glass), ki je nadaljevanje Alice v Čudežni deželi, je polna razkošnih kostumov, osupljive scenografije in odlične igre.

Umori v gorah
Planet TV Priljubljeno igralko bomo spremljali v novi vlogi

V nadaljevanju Alice v Čudežni deželi se vračajo Mia Wasikowska, Johnny Depp, Anne Hathaway, Rhys Ifans in Helena Bonham Carter, igralski ekipi pa se je med drugim pridružil Sacha Baron Cohen. Še več igralcev je posodilo glas neverjetnim likom v tej kostumski pustolovščini, med njimi tudi Stephen Fry, Michael Sheen, Timothy Spall in Alan Rickman.

Alica izza ogledala | Foto:

Tokrat se svetovna popotnica Alica zaradi neverjetnih zgodb o Čudežni deželi v resničnem življenju znajde v psihiatrični ustanovi. Ko ji uspe pobegniti, se s pomočjo čudežnega ogledala vrne v fantastični svet živopisnih pokrajin in magičnih bitij. Toda njen prijatelj Nori klobučar je v hudi nevarnosti, tiranska Srčna kraljica pa znova načrtuje zasužnjenje dežele. Alica mora s pomočjo zvestih prijateljev najti Kronosfero, s katero bi se lahko zoperstavila dvoličnemu magu Času, toda sobane Velike Ure so polne nevarnih pasti in težkih ugank …

Film je posvečen Alanu Rickmanu

Film je bil s pesmijo Just Like Fire, ki jo je zapela Pink, nominiran tudi za grammyja, Alica izza ogledala pa je posvečena igralcu Alanu Rickmanu, ki je posodil glas metulju Absolemu, nekdanji gosenici, in umrl štiri mesece pred premiero. To je bila njegova zadnja filmska vloga.

Knjigo o džungli si lahko na Planetu ogledate v soboto ob 19.45, v nedeljo pa ne zamudite še Alice izza ogledala. Ta konec tedna bo prvič na sporedu tudi odlična serija Epizode z Mattom Leblancom. Ogledali si jo boste lahko v soboto in nedeljo ob 18.30.

Umori v gorah
Planet TV Poletje z novo serijo Umori v gorah
Umori v gorah
Planet TV Ljubezenski prizori so bili zaradi epidemije poseben izziv
 
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube. 
Ne spreglejte