Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 12. 2022,
8.00

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

Natisni članek

Pierce Brosnan Daniel Craig Sean Connery James Bond

Četrtek, 15. 12. 2022, 8.00

1 leto, 4 mesece

Tega o Jamesu Bondu verjetno niste vedeli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39
BMW Z8 James Bond

V četrtek si boste Planetu lahko ogledali film o najbolj znanem tajnem agentu Jamesu Bondu. Akcija z naslovom Vse in še svet (The World Is Not Enough) se bo pričela ob 22. uri. V nadaljevanju pa si lahko za ogrevanje preberete nekaj zanimivih dejstev o filmih o agentu 007.

1. Bond je izredno navdušil ameriškega predsednika.

Leta 1961 je ameriški predsednik John F. Kennedy v enem od intervjujev oklical novelo z naslovom Iz Rusije z ljubeznijo za njegovo najljubšo. To je seveda izredno povečalo prodajo, spodbudilo pa tudi nastajanje novega istoimenskega filma o Jamesu Bondu. Predsednik John F. Kennedy si je dan pred atentatom film tudi ogledal v Beli hiši, tako da gre tudi za njegov zadnji videni film nasploh.

Buğra Gülsoy, KIZIM
Planet TV Turški igralec znova navdušil

2. Seana Conneryja je plačilni ček zapisal v Guinessovo knjigo rekordov.

Sean Connery bo zaigral v vlogi Jamesa Bonda v filmu z naslovom Dr. No. Ta vloga ga je takrat izstrelila med zvezde svetovnega kova. Ni pa to njegovi edini nastop v vlogi tajnega agenta 007. Ponovno se je vrnil v to vlogo z nastopom v filmu Diamanti so večni (The Diamonds are Forever). Kako so ga prepričali v ponovno sodelovanje, se morda sprašujete? Prejel je plačilni ček za 1,25 milijona ameriških dolarjev, kar se zdaj morda ne sliši veliko, a ga je leta 1971 ta vpisal v Guinessovo knjigo rekordov! Igralec je  to vsoto namenil v škotski mednarodni izobraževalni sklad.

Sean Connery v vlogi Jamesa Bonda | Foto: promocijsko gradivo Sean Connery v vlogi Jamesa Bonda Foto: promocijsko gradivo

3. Daniel Craig je bil prvi Bond, ki je bil mlajši od filmske serije.

V novelah je bil lik Jamesa Bonda star 38 let, ko je postal agent 007. Izmed vseh različnih igralcev, ki so nastopili v tej vlogi, je samo Daniel Craig izpolnjeval ta pogoj. Obenem Craig velja tudi za prvega igralca, ki je v glavni vlogi Jamesa Bonda nastopil mlajši, kot je bila stara serija filmov o istoimenskem junaku.  

Katar 2022
Planet TV Jasna Kuljaj zgrožena zaradi najbolj prepoznavne hrvaške navijačice #video

4. Licenco za ubijanje je najbolje izkoristil Pierce Brosnan.

Pierce Brosnan slovi kot najsmrtonosnejši Bond. Samo v filmu Zlato oko (GoldenEye) je licenco za ubijanje izkoristil za končanje 47 življenj. Izrazito mu v tem stoji nasproti Roger Moore, ki je v filmu Mož z zlato pištolo (The Man with the Golden Gun) končal samo eno življenje, kar pa je filmu prineslo tudi naziv za film z najmanjšim številom Bondovih žrtev.

Pierce Brosnan velja za najsmrtonosnejšega Bonda. | Foto: promocijsko gradivo Pierce Brosnan velja za najsmrtonosnejšega Bonda. Foto: promocijsko gradivo

5. Igralka je skoraj umrla, da bi lahko postala Bondovo dekle.

Mie Hama je igralka, ki je v filmu Samo dvakrat se živi (You Only Live Twice) naposled le nastopila v vlogi Kissy Suzuki. Sprva so producenti sodelovanje z njo zavrnili, ker njena angleščina ni bila dovolj dobra za igranje vloge. Igralka si je očitno obupno želela nastopiti v vlogi Bondovega dekleta, saj je po zavrnitvi grozila s skokom skozi okno hotela Dorchester. Producenti so želeli nadaljevati z avdicijami drugih igralk, na koncu pa so se le odločili, da bo v vlogi lahko nastopila Mie.

John Nettles
Planet TV Zvezdnik priznal: Težave iz otroštva me preganjajo še danes

6. Kateri igralci pa niso želeli nastopiti v vlogi 007?

Tekom let je kar nekaj znanih igralcev zavrnilo igranje v vlogi Jamesa Bonda. To so bili David Niven, Cary Grant, Patrick McGoohan, Christopher Lee, Clint Eastwood, Burt Reynolds, Adam West, Tom Jones, Liam Neeson, Mel Gibson, Sam Neill, Hugh Grant, Gerard Butler, Sean Bean in Will Smith.

Akcijo z naslovom Vse in še svet (The World Is Not Enough) si boste na Planetu lahko ogledali nocoj ob 22. uri! Pred tem pa si lahko ogledate še epizode priljubljene serije Umori na podeželju (Midsomer Murders), ki se bo pričela ob 19.45! Druge ekskluzivne vsebine si lahko brezplačno ogledate tudi na Planeteka.si.

Matko Knešaurek
Planet TV Hrvaški igralec: Ta tragedija me je zaznamovala za vedno
Petra Kraljev
Planet TV Hrvaška igralka priznala: Ne bojim se kritik
Poroka na prvi pogled: ZDA
Planet TV Mož izgubil potrpljenje: S to žensko sem končal
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube.

 

Ne spreglejte