Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 8. 2021,
8.10

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Scarlett Johansson Robert Redford Šepetati konjem

Nedelja, 1. 8. 2021, 8.10

2 leti, 8 mesecev

Takšna je bila Črna vdova pri 13 letih #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
Šepetati konjem

Nocoj ob 22. uri si boste na Planetu lahko ogledali romantično dramo Šepetati konjem, ki je nastala na podlagi istoimenskega romana. Režiral jo je Robert Redford, ki je nastopil tudi v glavni vlogi, ob njem pa je zaigrala tudi Scarlett Johansson, ki kino dvorane letos osvaja kot Črna vdova, med snemanjem drame Šepetati konjem, pa je bila stara 13 let.

Scarlett Johansson, ki je bila pri trinajstih za svoja leta izredno odraslo dekle, v filmu Šepetati konjem (The Horse Whisperer) igra štirinajstletno deklico, ki je doživela težke življenjske preizkušnje. O svoji vlogi je takrat dejala: "Kot najstnik težko najdeš vlogo, ki bi bila verodostojna, tako kot ta. Težava je, ker odrasli pišejo scenarije in nas ne jemljejo resno. Ampak tudi mi smo le pomanjšani odrasli s čustvi. Pred tem sem prebrala veliko slabih scenarijev, ob katerih me je bolelo srce."

Robert Redford | Foto: Robert Redford

Igralka je že pred tem sodelovala v nekaj filmih, od katerih sta bila najbolj odmevna Utemeljeni sum (Just Cause) in Manny & Lo. Že takrat se je seznanila z razliko med neodvisnim filmom in visoko proračunskim studijskim filmom. "Ko se dela neodvisni film, ga delaš zaradi same ljubezni do igranja. Pri visoko proračunskih studijskih filmih se po navadi sodeluje le z namenom velikega zaslužka in ustvarjanja zvezde iz sebe."

Scarlett je priznala, da romana pred snemanjem ni prebrala, bila pa naj bi izredno navdušena nad prebranim scenarijem: "Mami sem takoj dejala, da bo dekle, ki bo prejelo to vlogo, gotovo najsrečnejše dekle na svetu. Šlo je za neverjetno vlogo, to sem vedela takoj, z resničnostjo lika pa sem se lahko zelo poistovetila, kar je redkost."

Scarlett in Robert Redford | Foto: Scarlett in Robert Redford

Igralka je povedala tudi, da ji je bilo za vlogo najtežje izgubiti svojo podobo mestnega dekleta. "Nikoli prej nisem jezdila, tako da sem morala najprej osvojiti to, nato pa še odnos med jezdecem in konjem, ki sem ga prvič lahko opazovala v živo. Štiri mesece sem preživela v majhnem mestecu in v naravi in najtežje se mi je bilo potem vrniti v New York s 30 milijoni ljudi. Takrat sem prvič opazila, kakšna gneča in nemir sta doma na ulicah."

Zvezdnica je še povedala, da je bilo to snemanje zanjo izredno poučno v vseh pogledih. Veliko se je naučila tudi od soigralca in režiserja filma Roberta Redforda. "Pri Robertu sem se naučila predvsem preprostosti in potrpežljivosti. Tekom snemanja je bil z menoj izredno potrpežljiv, pri vsem pa je ohranjal tudi preprostost, s katero je izredno definiral tako dialoge kot sam film."

Scarlett Johansson in Roberta Redforda boste lahko na Planetu videli v romantični drami Šepetati konjem nocoj ob 22.00. Ob 19.45 pa ne zamudite romantične komedije Katera je prava.
Katera je prava
Planet TV Zvezdnik se izogiba svoje bivše
Jose Ron
Planet TV Zvezdnik zaradi pika škorpijona pristal na urgenci #foto
Rebelde
Planet TV Spremljajte Rebelde na Planetu
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube. 
Ne spreglejte