SiolNET. Planet TV Filmi in serije
0,83

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Scarlett Johansson je že pri trinajstih letih osvajala srca oboževalcev

0,83

termometer

Nocoj ob 23. uri si boste lahko na Planetu ogledali romantično dramo Šepetati konjem (The Horse Whisperer), ki je nastala na podlagi istoimenskega romana. Režiral jo je Robert Redford, ki je nastopil tudi v glavni vlogi, ob njem pa je zaigrala tudi Scarlett Johansson, ki je bila med snemanjem filma stara 13 let. V nadaljevanju si lahko preberete, kaj je takrat 13-letna Scarlett povedala o igralski karieri, snemanju filma in soigralcu ter režiserju Robertu Redfordu.

Scarlett Johansson, ki je bila pri trinajstih za svoja leta izredno odraslo dekle, igra v filmu Šepetati konjem štirinajstletno deklico, ki je doživela težke življenjske preizkušnje. O svoji vlogi je takrat dejala: "Kot najstnik težko najdeš vlogo, ki bi bila verodostojna, tako kot ta. Težava je, ker odrasli pišejo scenarije in nas ne jemljejo resno. Ampak tudi mi smo le pomanjšani odrasli s čustvi. Pred tem sem prebrala veliko slabih scenarijev, ob katerih me je bolelo srce."

Pri Črnem Petru Planet TV Zgodba o treh prašičkih v oddaji Pri Črnem Petru #foto

Igralka je že pred tem sodelovala v nekaj filmih, od katerih sta bila najbolj odmevna Utemeljeni sum (Just Cause) in Manny & Lo. Že takrat se je seznanila z razliko med neodvisnim filmom in visoko proračunskim studijskim filmom.

"Ko se dela neodvisni film, ga delaš zaradi same ljubezni do igranja. Pri visoko proračunskih studijskih filmih se po navadi sodeluje le z namenom velikega zaslužka in ustvarjanja zvezde iz sebe.«

Preživetje v divjini Planet TV Spet odpiramo prijave v oddajo Preživetje v divjini

Scarlett je priznala, da romana pred snemanjem ni prebrala, bila pa naj bi izredno navdušena nad prebranim scenarijem: "Mami sem takoj dejala, da bo dekle, ki bo prejelo to vlogo, gotovo najsrečnejše dekle na svetu. Šlo je za neverjetno vlogo, to sem vedela takoj, z resničnostjo lika pa sem se lahko zelo poistovetila, kar je redkost."

Scarlett Johansson in Robert Redford v prizoru iz filma Šepetati konjem. Scarlett Johansson in Robert Redford v prizoru iz filma Šepetati konjem.

Igralka je povedala tudi, da ji je bilo za vlogo najtežje izgubiti svojo podobo mestnega dekleta.

"Nikoli prej nisem jezdila, tako da sem morala najprej osvojiti to, nato pa še odnos med jezdecem in konjem, ki sem ga prvič lahko opazovala v živo. Štiri mesece sem preživela v majhnem mestecu in v naravi in najtežje se mi je bilo potem vrniti v New York s 30 milijoni ljudi. Takrat sem prvič opazila, kakšna gneča in nemir sta doma na ulicah."

Planet TV Planet TV Nagrajenci nagradne igre: Prepoznajte vaše najljubše risane junake

Scarlett je povedala, da je bilo to snemanje zanjo izredno poučno v vseh pogledih. Veliko se je naučila tudi od soigralca in režiserja filma - Roberta Redforda. "Pri Robertu sem se naučila predvsem preprostosti in potrpežljivosti. Tekom snemanja je bil z menoj izredno potrpežljiv, pri vsem pa je ohranjal tudi preprostost, s katero je izredno definiral tako dialoge kot sam film."

Scarlett Johansson in Roberta Redforda boste lahko na Planetu videli v romantični drami Šepetati konjem (The Horse Whisperer) nocoj ob 23. uri. Ob 20. uri pa ne zamudite zabavne glasbene oddaje Pri Črnem Petru.

Pri Črnem Petru Planet TV Glasbenik kar s kamnom razbil šipo avtomobila   Preživetje v divjini Planet TV Veste, kaj je švedska bakla? #video 360° Tom Hanks, Rita Wilson Planet TV Zvezdnik upa, da bo njegova kri pomagala v boju proti koronavirusu
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube. 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin