Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 7. 2021,
12.02

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Umori v gorah Planet TV

Sreda, 14. 7. 2021, 12.02

2 leti, 9 mesecev

Umori v gorah

S soigralcem se razumeta brez besed

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Na Planetu se nocoj ob 19.45 začenja že 2. sezona kriminalistične serije Umori v gorah, kjer ob razreševanju zločinov spremljamo tudi včasih komične razlike med glavnima preiskovalcema, mladim Jerryjem in starejšim Benediktom. Igralca, ki se pred kamero pogosto zapletata v besedne dvoboje, pa sta v resnici zelo dobro uigran tandem.

Umori v gorah
Planet TV Ljubezenski prizori so bili zaradi epidemije poseben izziv

Snemanje druge sezone kriminalne serije Umori v gorah (Watzmann ermittelt) je potekalo med epidemijo, ki je narekovala nova pravila obnašanja tudi na snemanju v čudovitem gorskem svetu. Ekipa se je hitro prilagodila novim razmeram in sprejela vse potrebne ukrepe za varno delovno okolje, tudi vaje med igralci pa so potekale prek videoklicev. Kadar so vadili v živo, so igralci nosili maske, ki so jih odložili le takrat, ko je bila prižgana kamera.

Peter Marton kot Jerry Paulse in Andreas Giebel kot Benedikt Beissl | Foto: Peter Marton kot Jerry Paulse in Andreas Giebel kot Benedikt Beissl

"Vaje z maskami na obrazih so bile svojevrsten izziv," je povedal igralec Andreas Giebel. Ta igra izkušenega višjega inšpektorja Benedikta Beissla, ki preiskuje umore ob pomoči novega sodelavca Jerryja Paulsna, prišleka iz Hamburga. Med starejšim in mlajšim kriminalistom pogosto prihaja do manjših nesoglasij, ne samo zaradi Jerryjevih sodobnih preiskovalnih metod, ampak tudi zaradi njegovega prijateljevanja z Beisslovo hčerko. Kljub temu sta profesionalna in uspešna ekipa, ki zna – vsaj večino časa – pustiti zasebne zadeve ob strani.

Po uspešni prvi sezoni sta Andreas in mlajši soigralec Peter Marton, ki igra Jerryja, že povsem uigrana ekipa. "Pogosto sploh ne potrebujeva besed, razumeva se že po majhnih kretnjah," pravi Andreas, z njim pa se strinja tudi Peter. "Dovolj je že pogled in vse je jasno," je povedal in dodal, da je za sodelovanje z igralcem Andreasovega kova zelo hvaležen: "Vsak dan se naučim česa novega. Andreas ima odličen smisel za humor in vidimo ga tako pred kot za kamero. Njegova leta izkušenj v igralstvu in kabaretu so dala nezgrešljiv pečat tudi duhu serije in to je neprecenljivo."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Peter Marton (@pmartonline)

V drugi sezoni kriminalne serije Umorih v gorah bomo spoznali tudi nekaj novih obrazov, saj se bosta ekipi pridružila novinka na policijski postaji Caro Reiser (Sarah Thoning) in njen kolega Max Ruffer (Nepo Fitz), ki jo zaradi profesionalnosti zelo občuduje, ob tem pa dobro pozna prebivalce vasice Berchtesgaden.

Umori v gorah so na Planetu od ponedeljka do srede ob 19.45.
Umori v gorah
Planet TV Priljubljeno igralko bomo spremljali v novi vlogi
Umori v gorah
Planet TV Kako poteka snemanje serije v gorah? Preverite! #video
Umori v gorah
Planet TV Poletje z novo serijo Umori v gorah
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.

 

Ne spreglejte