SiolNET. Planet TV Filmi in Serije
0,04

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Viceland

Putin kot modna ikona #foto

0,04

termometer

Viceland
Foto: Planet TV/Vice

Zdi se, da je Putin najbolj priljubljena blagovna znamka v Rusiji. Novinarka in nekdanja manekenka Hailey Gates se zato v dokumentarni seriji Države skozi modo, ki jo lahko spremljate na Planetu, odpravi v St. Peterburg raziskovat razloge za nenavadno obsedenost z ruskim predsednikom, ki sega tudi v rusko modno industrijo.

Novinarka Hailey Gates je na Tednu mode v Sankt Peterburgu spoznala, da so v Rusiji predsedniku zelo naklonjeni in da ima ruski patriotizem velik vpliv na oblikovanje kulture v Rusiji.

Viceland Foto: Planet TV/Vice

Tam je srečala tudi mlado oblikovalko, ki modo uporablja, da izraža svoje oboževanje do Putina. Na svoje kreacije tiska njegove podobe in njegove najbolj znane citate.

Viceland Foto: Planet TV/Vice

Mlada oblikovalka novinarko povabi tudi v prostore mladinske skupine, ki podpira Putina in novi ruski patriotizem. Hailey je presenetilo dejstvo, da člani ne spodbujajo nasilja in da so zelo gostoljubni. Vseeno pa se Hailey ni mogla sprijazniti z njihovo homofobnostjo in nastrojenostjo proti istospolnim parom. Patriotske težnje se v Rusiji namreč kažejo predvsem v prizadevanju za ustvarjanje popolnih družin. Diskurz o tej temi pa je izrecno antifeminističen in antigejevski.

Viceland Foto: Planet TV/Vice

Niso pa vsi Rusi naklonjeni Putinu. Mlada novinarka časopisa Nova Gazeta, ki je kritičen do Putina, je prepričana, da Rusi trenutno živijo v "propagandnem stroju iz pekla". Ljudje naj bi verjeli vsemu, kar se govori, da so vsi Američani lažnivci ali da so vsi Evropejci geji. Da ni primeren čas za dvom o Putinovi politiki, pa so po njenem mnenju pokazale tudi skrivnostne smrti več novinarjev omenjenega časopisa.

Več o tem, kakšen vpliv imata Putin in njegova politika na modno industrijo in življenje v Rusiji, pa v nocojšnji epizodi dokumentarne serije Države skozi modo ob 22.30 na Planetu.
Viceland Planet TV Država, v kateri je moda lahko zločin #video Viceland Planet TV Plastična kirurgija spreminja podobo izložbenih lutk #foto Vice - lepotna tekmovanja Venezuela Trendi Dežela, kjer že štiriletne punčke silijo v manekenstvo #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin