Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 12. 2021,
15.11

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

Pierce Brosnan James Bond

Sreda, 8. 12. 2021, 15.11

1 leto, 4 mesece

Pierce Brosnan: En klic je postavil moje življenje na glavo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
Pierce Brosnan | Foto IMDb

Foto: IMDb

Nocoj ob 21.30 si boste lahko na Planetu ogledali uspešnico o tajnem agentu 007, ki nosi naslov Zlato oko (GoldenEye). V glavni vlogi bo nastopil Pierce Brosnan, ki pa je James Bond postal že devet let pred njegovim prvim filmom o agentu 007.

Pierce Brosnan je bil leta 1980 v zvezi z igralko Cassandro Harris, ki je igrala Bondovo dekle v filmu Samo za tvoje oči (For Your Eyes Only). Na premieri filma je spoznal režiserja Alberta R. Broccolija in nanj naredil izvrsten vtis, saj je režiser ocenil, da bi se Brosnan odlično izkazal v vlogi agenta 007.

John Nettles
Planet TV Igralec razkril: Pisala mi je dolga erotična pisma

Vmes sta izšla še dva filma o Jamesu Bondu, nato pa se je, leta 1986, priložnost končno še uradno ponudila Pierceu Brosnanu. Igralec je sicer takrat snemal televizijsko serijo, ki pa naj bi se končala ravno pravi čas, da bi igralec lahko začel sodelovati z Albertom R. Broccolijem. Pierce Brosnan se je tako udeležil avdicije, pomeril je kostume in s stiskom roke sklenil dogovor z režiserjem.

Pierce Brosnan je s svojo šarmantnostjo režiserja Alberta R. Broccolija prepričal že pred leti. | Foto: IMDb Pierce Brosnan je s svojo šarmantnostjo režiserja Alberta R. Broccolija prepričal že pred leti. Foto: IMDb

Usoda pa je imela drugačne načrte za igralca. Televizijsko serijo so zaradi povečane gledanosti naknadno podaljšali še za eno sezono. Režiser Albert R. Broccoli ni želel, da bi se njegov Bond pojavljal na dveh koncih, zato je preklical dogovor z Brosnanom. "To je bil zame šok," je priznal Brosnan in dodal: "Nekaj pričakuješ, nato pa en klic tvoje življenje postavi na glavo."

Poroka na prvi pogled: ZDA
Planet TV Nevesta povsem iz sebe: Moj mož je kreten!

Tako je vmes vlogo Jamesa Bonda v dveh filmih odigral Timothy Dalton. Po njem pa se je leta 1995 priložnost spet ponudila Pierceu Brosnanu. Avdicijo je imel že opravljeno, sledil je samo še klic, s katerim so producenti igralcu javili, da je izbran za vlogo. "Odložil sem telefon, strastno poljubil svojo zaročenko, nato pa sva odprla šampanjec in proslavljala," je razkril Brosnan.

Pierce Brosnan bo v vlogi Jamesa Bonda nastopil v filmu Zlato oko (GoldenEye), ki si ga boste na Planetu lahko ogledali nocoj ob 21.30. Pred tem pa ne zamudite še pričetka nove sezone serije Umori na podeželju (Midsomer Murders) ob 19.45! Druge eksluzivne vsebine si lahko brezplačno ogledate tudi na Planeteka.si.

Poroka na prvi pogled: ZDA
Planet TV Še ena razočarana nevesta: Nočem biti poročena s takim težakom
Poroka na prvi pogled: ZDA
Planet TV Česa takšnega nevesta na medenih tednih ni pričakovala
Planet na obisku
Planet TV Spoznajte Čatež in Posavje, destinacijo, polno priložnosti
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube. Več ekskluzivnih vsebin najdete tudi na Planeteka.si.
Ne spreglejte