SiolNET. Planet TV Filmi in serije
0,19

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pierce Brosnan: En klic je postavil moje življenje na glavo

0,19

termometer

Nocoj ob 21.25 si boste lahko na Planetu ogledali uspešnico o tajnem agentu 007, ki nosi naslov Zlato oko (GoldenEye). V glavni vlogi bo nastopil Pierce Brosnan, ki pa je James Bond postal že devet let pred njegovim prvim filmom o agentu 007.

Živi in pusti umreti Planet TV V filmu o Bondu so uporabili prave krokodile: kaskader je dobil 193 šivov #video

Pierce Brosnan je bil leta 1980 v zvezi z igralko Cassandro Harris, ki je igrala Bondovo dekle v filmu Samo za tvoje oči (For Your Eyes Only). Na premieri filma je spoznal režiserja Alberta R. Broccolija in nanj naredil izvrsten vtis, saj je režiser ocenil, da bi se Brosnan odlično izkazal v vlogi agenta 007.

Osebno z Valentino Plaskan Planet TV Nova pogovorna oddaja Osebno z Valentino Plaskan

Vmes sta izšla še dva filma o Jamesu Bondu, nato pa se je, leta 1986, priložnost končno še uradno ponudila Pierceu Brosnanu. Igralec je sicer takrat snemal televizijsko serijo, ki pa naj bi se končala ravno pravi čas, da bi igralec lahko začel sodelovati z Albertom R. Broccolijem. Pierce Brosnan se je tako udeležil avdicije, pomeril je kostume in s stiskom roke sklenil dogovor z režiserjem.

Pierce Brosnan je s svojo šarmantnostjo režiserja Alberta R. Broccolija prepričal že pred leti. Pierce Brosnan je s svojo šarmantnostjo režiserja Alberta R. Broccolija prepričal že pred leti. Foto: IMDb

Usoda pa je imela drugačne načrte za igralca. Televizijsko serijo so zaradi povečane gledanosti naknadno podaljšali še za eno sezono. Režiser Albert R. Broccoli ni želel, da bi se njegov Bond pojavljal na dveh koncih, zato je preklical dogovor z Brosnanom. "To je bil zame šok," je priznal Brosnan in dodal: "Nekaj pričakuješ, nato pa en klic tvoje življenje postavi na glavo."

Timothy Dalton, James Bond Planet TV Teh 007 zanimivosti o igralcu zagotovo še ne veste

Tako je vmes vlogo Jamesa Bonda v dveh filmih odigral Timothy Dalton. Po njem pa se je leta 1995 priložnost spet ponudila Pierceu Brosnanu. Avdicijo je imel že opravljeno, sledil je samo še klic, s katerim so producenti igralcu javili, da je izbran za vlogo. "Odložil sem telefon, strastno poljubil svojo zaročenko, nato pa sva odprla šampanjec in proslavljala," je razkril Brosnan.

Pierce Brosnan bo v vlogi Jamesa Bonda nastopil v filmu Zlato oko (GoldenEye), ki si ga boste na Planetu lahko ogledali nocoj ob 21.25. Pred tem pa ne zamudite še ene uspešnice o agentu 007, ki nosi naslov Živi in pusti umreti (Live And Let Die), ki se bo začela ob 19.00.

License To Kill, James Bond Planet TV Kaskaderski prizori v tem Bondovem filmu veljajo za ene od najbolj osupljivih sean connery Planet TV Tudi James Bond se ni mogel upreti čarom Las Vegasa
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube. Več ekskluzivnih vsebin najdete tudi na Planeteka.si.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin