Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 5. 2021,
14.47

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

1

Natisni članek

pirati Michael Bay Črna jadra Planet TV

Četrtek, 20. 5. 2021, 14.47

2 leti, 11 mesecev

Pustolovska serija Črna jadra na Planetu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

1

Črna jadra

Na Planetu si lahko znova ogledate razburljivo serijo Črna jadra, ki spremlja nikoli mirno življenje piratov. Serija ima na spletni strani IMDb visoko povprečno oceno 8,2, njen izvršni producent pa je tudi Michael Bay. Serijo lahko na Planetu spremljate od ponedeljka do petka v večernih urah.

Slikovita in izjemno razburljiva serija Črna jadra (Black Sails) se odvija dve leti pred dogodki v priljubljeni knjigi Otok zakladov (Treasure Island) Roberta Louisa Stevensona v obdobju v zgodnjem 18. stoletju, ko so trgovske pomorske poti ogrožali pirati.

Kapitan Flint (Toby Stephens) | Foto: Kapitan Flint (Toby Stephens)

Pustolovščina spremlja zgodbo kapitana Flinta, najboljšega in najstrašnejšega pirata njegovega časa, ki med posadko sprejme jezičnega Johna Silverja. Posadki pretijo nadloge z vseh strani, vendar morajo prekositi vse, če hočejo, da otok New Providence, poln piratov, prostitutk, tatov in oportunistov, še naprej ostane kraj, kjer se prepletajo ideali in kruta realnost.

Kapitana Flinta igra priznani britanski igralec Toby Stephens, ki je v bondiadi Umri kdaj drugič (Die Another Day) prepričljivo upodobil glavnega zlikovca, videli pa smo ga tudi v BBC-jevi adaptaciji Jane Eyre ter Netflixovi seriji Lost in Space. Jezičnega Johna Silverja upodablja avstralski igralec Luke Arnold, ki je v domovini navdušil kot Michael Hutchence v biografski miniseriji o skupini INXS, kapitanovega sovražnika Charlesa Vana pa igra Zach McGowan (serije Shameless, Agenti SHIELD, Stotica).

Črna jadra | Foto:

Pretkano prostitutko Max igra Kanadčanka Jessica Parker Kennedy, ki ima za seboj vloge v številnih serijah (Smallville, Bratje in sestre, Flash), v seriji spoznamo tudi lepo lastnico taverne Eleanor Guthrie (Hannah New iz Zlohotnice in Vampirskega seva) ter več slavnih piratov, med njimi tudi piratko Anne Bonny (Clara Paget).

Med producenti serije je tudi Michael Bay, Črna jadra pa imajo na spletni strani IMDb visoko oceno 8,2 in so bila nominirana za več emmyjev ter drugih nagrad, predvsem v kategoriji posebnih učinkov. Tudi sama produkcija serije, ki so jo snemali v Južnoafriški republiki, je impresivna; samo pri gradnji ene ladje, izdelane z izjemno pozornostjo do podrobnosti, je sodelovalo več kot 300 delavcev.

Črna jadra | Foto:

Črna jadra obsegajo štiri sezone in medtem ko se prva sezona bolj posveča razvoju likov, je druga sezona veliko bolj eksplozivna in je s svojim hitrejšim tempom dokončno navdušila gledalce. Kritiki so pohvalili predvsem razkošno scenografijo, kostumografijo in akcijske prizore, serija pa za užitek ob ogledu poskrbi tudi z dobro gradnjo likov in same zgodbe.

Serijo Črna jadra lahko na Planetu spremljate od ponedeljka do petka v poznih večernih urah.
Ledeni morilec: Vrnitev
Planet TV Filmska premiera meseca je Ledeni morilec: Vrnitev
Exatlon
Planet TV Razkrivamo eksotično lokacijo, kjer bodo snemali Exatlon
V iskanju pravice
Planet TV Nova sezona serije V iskanju pravice
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube.
Ne spreglejte