SiolNET. Planet TV Filmi in serije
5,83

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Najbolj provokativna serija Balkana

Sence nad Balkanom: v nedeljo ob 20.00

5,83

termometer

Sence nad Balkanom

V zgodovinskem spektaklu Sence nad Balkanom, ki ga lahko na Planet TV spremljate vsako nedeljo ob 20.00, ima poleg producenta in igralca Dragana Bjelogrlića pomembno vlogo tudi Sebastian Cavazza, glasbo za serijo pa je prispeval Magnifico.

Dramski triler Sence nad Balkanom se dogaja v burnem obdobju ob koncu 20. let prejšnjega stoletja na Balkanu, v prostoru, kjer se križajo visoka politika, lokalni interesi, denar in kriminal. Kritiki so pohvalili privlačno atmosfero serije, nepričakovane preobrate in odlično odigrane like. Enega od njih je upodobil tudi Sebastian Cavazza, sicer pa v seriji poleg srbskih nastopajo tudi ruski igralci, glasbo za serijo pa je ustvaril Magnifico. Čeprav gre za zgodovinsko-fikcijski spektakel, v glasbi ne primanjkuje glasnih kitar in umazanega rocka.

Glavna lika v Sencah nad Balkanom sta detektiva, ki raziskujeta umore. Inšpektor kriminalne policije Andra Tanasijević - Tane (Dragan Bjelogrlić) in njegov novi sodelavec, mladi forenzik Stanko Pletikosić (Andrija Kuzmanović), se v drugi polovici leta 1928 ves čas soočata z nepričakovanimi situacijami in preobrati. V Beogradu prevladuje napeto politično in družbeno vzdušje, v tem času pa se v mestu zgodi vrsta nepojasnjenih umorov.

[video: 67220 / ]

Drzna serija nam tako prinaša zgodbo iz napetega zgodovinskega obdobja, ki jo brezkompromisno stke okoli politike, korupcije, kriminala, drog, seksa in prevar. Kostumski triler z osupljivo scenografijo in kostumografijo je posnet po kriterijih svetovnih filmskih trendov in je v državah nekdanje Jugoslavije, pa tudi v Rusiji, požel navdušenje. Na spletni strani IMDb ima visoko oceno 9.6, serija pa na Planet TV prihaja že v nedeljo, 7. januarja, ob 20.00.

Dragan Bjelogrlić je tudi v Sloveniji znano ime, velik uspeh je med drugim dosegel s serijama Vratiće se rode in Montevideo. Prvi film Boško Buha je posnel kot deček leta 1978, od takrat pa je zaigral že v več kot 40 filmih, 20 televizijskih serijah in v več kot desetih gledaliških predstavah. Za svoje delo pred kamero je prejel več nagrad, nagrajen pa je bil tudi kot producent.

Sence nad Balkanom

Sebastian Cavazza v seriji igra v vlogi Gabriela Mahta, gosta z Dunaja, ki v Beogradu išče izgubljeno ogrlico Romanovih. Sebastijan je takoj pritegnil pozornost srbskega občinstva, tamkajšnji mediji pa so ga razglasili za slovenskega Georgea Clooneyja.

Vsako nedeljo ob 20.00 na Planet TV ne pozabite preveriti te srbske produkcije, kakršne še nismo videli!

 

Spremljajte nas tudi na omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 180
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin