SiolNET. Planet TV Filmi in serije
0,38

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Igralka ugotovila, da je v sorodu s čarovnico

0,38

termometer

hocus pocus |  | Foto: IMDb
Foto: IMDb

Danes ob 15.50 si boste na Planetu lahko ogledali družinsko komedijo Hocus pokus. V glavnih vlogah bodo nastopile Bette Midler, Sarah Jessica Parker in Kathy Najimy. V nadaljevanju si lahko preberete 5 zanimivosti o tej filmski uspešnici.

1. Sarah Jessica Parker je ugotovila, da je v sorodu s čarovnico

Sarah Jessica Parker igra v filmu v vlogi čarovnice, ki so jo med sojenjem čarovnicam v Salemu usmrtili. Med raziskovanjem in sestavljanjem svojega družinskega drevesa za oddajo Kdo misliš, da si? (Who Do You Think You Are?) je naletela na zanimivo odkritje. Njena deseta prababica Esther Elwell je bila namreč v 17. stoletju aretirana v Salemu, ker naj bi zagrešila dejanja čarovništva in zadušila soseda do smrti. Estherin primer ni bil bojda nikoli obravnavan na sodišču, tudi ona pa je rešila svoje življenje in preživela. Obtožba pa je končala sojenje Salemskim čarovnicam. Sarah Jessica Parker je o svojem odkritju dejala: "Vse se je spremenilo o mojem mišljenju, kdo pravzaprav sem."

Sarah Jessica Parker v prizoru iz filma. | Foto: IMDb Sarah Jessica Parker v prizoru iz filma. Foto: IMDb

2. Doug Jones je imel na snemanju v ustih prave žuželke

Bill Butcherson, zombi, v vlogi katerega je zaigral Doug Jones, sicer nima veliko dialoga v filmu, ampak ko gledalci končno dočakamo trenutek, ko spregovori, mu iz ust poletijo žužki. Običajno si pri takšnih prizorih pomagajo z računalniško obdelavo posnetka, ampak tokrat ni bilo tako. Doug je v intervjuju priznal, da so bile žuželke prave, dodal pa še: "Zdaj lahko vidite, kaj pomeni, da se igralec povsem preda svoji vlogi."

Bette Midler in Sarah Jessica Parker | Foto: IMDb Bette Midler in Sarah Jessica Parker Foto: IMDb 3. Preklinjanje Bette Midler je v filmu gola improvizacija

Bette Midler, ki je v filmu zaigrala v vlogi čarovnice Winifred Sanderson, je priznala, da so jo na snemanju vedno spremljali asistenti s slovarji starih kletvic. Te so ji nato predlagali, igralka pa se je sproti odločala, katero bo uporabila.

Robin Hood Planet TV Robin Hood z oskarjevsko zasedbo

4. Sarah Jessica Parker je v filmu dejansko zapela

Ustvarjalci filma so razkrili, da je Sarah Jessica Parker pesem, ki nosi sicer originalni naslov "Come Little Children" dejansko odpela sama. Parkerjevi pa petje ni neznanka, saj je že večkrat sodelovala pri pevsko obarvanih serijah, kot je na primer serija Glee.

Garry Marshall v vlogi hudiča. | Foto: IMDb Garry Marshall v vlogi hudiča. Foto: IMDb 5. Satan in njegova žena sta v resničnem življenju brat in sestra

Satana v filmu Hokus pokus igra Garry Marshall, ki je sicer bolje poznan kot režiser filmov Čedno dekle (Pretty Woman) in Princeskin dnevnik (The Princess Diaries). Poznan je po tem, da v svojih filmih navadno odigra kakšno manjšo vlogo, v filmsko ekipo pa pogosto vključuje tudi družinske člane. Tokrat pa v filmu Garry Marshall nastopa s svojo sestro Penny Marshall v vlogi para.

Družinsko komedijo Hocus pokus si boste na Planetu lahko ogledali danes ob 15.50. Ne pozabite pa si ogledati še akcijske drame Robin Hood, ki bo na sporedu ob 20. uri, in drame 21 gramov, ki bo na Planetu predvajana ob 22.20.

Pri Črnem Petru Planet TV Poglejte, kje bodo letos dopustovali junaki oddaje Pri Črnem Petru #foto Planet TV Planet TV Pet nenavadnih dejstev o filmu Robin Hood z Russllom Crowom Esmeralda Planet TV Tako igralka svojega sina pripravlja na samostojno življenje #video
Spremljajte nas na omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube. 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin