Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 5. 2018,
15.20

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,87

27

Natisni članek

SDS Viktor Orban Janez Janša Janez Janša volitve 2018

Petek, 11. 5. 2018, 15.20

5 let, 11 mesecev

Orban podprl SDS, Janša upa na kampanjo "brez vmešavanja globoke države" #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,87

27

Madžarski premier Viktor Orban je prišel v Slovenijo izrazit podporo stranki SDS na prihajajočih državnozborskih volitvah. Najprej se je v Lendavi udeležil predstavitve strankinih pomurskih kandidatk in kandidatov, zvečer je v Celju nagovoril tudi udeležence osrednje predvolilne konvencije SDS.

 Video: Planet TV

Stranka SDS je danes v Lendavi pripravila konvencijo, na kateri so se predstavili strankini pomurski kandidati za junijske državnozborske volitve. Kandidatom sta izrekla podporo tudi predsednik SDS Janez Janša ter madžarski premier in predsednik stranke Fidesz Viktor Orban.

Janša je v pozdravnem nagovoru udeležencem konvencije izrazil upanje, da bo volilna kampanja potekala na demokratičen način, brez vmešavanja "globoke države". Program SDS po njegovih besedah odgovarja na potrebo po razvojnih spremembah v Sloveniji, med katerimi je tudi decentralizacija države.

SDS je zvečer v celjski dvorani Golovec pripravila osrednjo volilno konvencijo, na kateri je predstavila celotno strankino ekipo za junijske volitve. Poleg Janše in Orbana je udeležence nagovoril tudi vodja poslanske skupine Evropske ljudske stranke v Evropskem parlamentu Manfred Weber.

Weber se je srečal tudi s prvakom NSi Matejem Toninom in prvakom SLS Markom Zidanškom.

Viktor Orban Janez Janša | Foto: Uroš Maučec Foto: Uroš Maučec

Na listi SDS tudi ribič Silvano Radin

SDS se je na parlamentarne volitve podala z vsemi aktualnimi poslanci. Ob njih pa na strankini listi kandidirajo še nekatera prepoznavna imena, med njimi predsednik Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve Aleš Hojs, evropska poslanka Patricija Šulin, nekdanji minister za infrastrukturo in prostor Zvone Černač ter nekdanja državna sekretarka na šolskem ministrstvu Mojca Škrinjar.

Med širše poznanimi kandidati SDS za tokratne volitve sta denimo tudi operna pevka Alenka Gotar, ki je Slovenijo zastopala na Evroviziji, ter koprski ribič Silvano Radin, ki je zaradi hrvaškega neupoštevanja arbitražne sodbe iz sosednje države prejel že vrsto plačilnih nalogov.

Med kandidati so štirje doktorji znanosti in 13 magistrov

V stranki so pojasnili, da je na njihovi listi 39 žensk. Enajst kandidatov je mlajših od 35 let, najmlajši kandidat pa je rojen leta 1996. Med kandidati so štirje doktorji znanosti in 13 magistrov znanosti.

Kot so zapisali v SDS, kandidatke in kandidate druži prizadevanje za skupno dobro, za blaginjo in varnost slovenskih državljanov. V središče programov postavljajo slovensko tradicijo, jezik in kulturo. Ob tem pa v stranki med drugim napovedujejo, da bodo Slovenijo decentralizirali, okrepili lokalno samoupravo ter pomagali razvojno ogroženim regijam, mestom in občinam.

Kot pravijo, nameravajo odpraviti tudi "prvorazrednost" in neupravičene privilegije lažnih elit ter povsod uvesti enaka merila za vse. 

Ne spreglejte