SiolNET. Novice Svet
2,07

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Žensko glavo našli po več kot osmih letih

2,07

termometer

''ženska glava'' Picasso
Španski slikar je kubistično sliko podaril Grčiji v zahvalo za upor nacistični Nemčiji. Na zadnji strani je napis v francoskem jeziku: "Za grško ljudstvo, poklon Picassa." Foto: Reuters

Grška policija je odkrila sliki umetnikov Pabla Picassa in Pieta Mondriana, ki so ju leta 2012 ukradli iz grške Nacionalne galerije. Aretirali so tudi osebo, ki jo sumijo sodelovanja pri vlomu, so v ponedeljek sporočile oblasti.

Sliko Ženska glava, ki jo je Picasso podaril Grčiji leta 1949, so odkrili na podeželju okoli 45 kilometrov jugovzhodno od Aten. Poleg Picassovega dela so našli tudi Mondrianovo sliko Mlin.

Več podrobnosti o preiskavi bodo razkrili danes, so sporočili z ministrstva za kulturo.

Glede na dozdajšnje ugotovitve sta januarja 2012 v Nacionalno galerijo vlomila dva moška, ki sta sliki izrezala iz okvirjev. Vlom je trajal le okoli sedem minut. Ukradla sta tudi skico italijanskega umetnika Guglielma Caccia iz 16. stoletja, bolj poznanega pod imenom Moncalvo.

Picasso Trendi Picassova umetnina prodana za vrtoglavo ceno v le nekaj minutah #video Banksy Trendi Za delo uličnega umetnika iztržili skoraj dvakrat več kot za Picassa #video

V kasnejšem poročilu so ugotovili, da varnostnega sistema Nacionalne galerije niso posodobili od leta 2000. Več delov muzeja je bilo zunaj dosega varnostnih kamer, sistem alarmov pa je bil pomanjkljiv.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin