SiolNET. Novice Svet
2,58

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zaradi zahodnjaškega načina življenja Afganistanca v Nemčiji umorila sestro

2,58

termometer

Brata iz Afganistana sta v Nemčiji obtožena umora svoje sestre, ki sta jo želela kaznovati zaradi domnevnega zahodnjaškega načina življenja. Moška so identificirali kot 26-letnega Sayeda H. in 22-letnega Seyeda H. 13. julija sta se v Berlinu srečala s svojo 34-letno sestro Maryam H., nato pa sta jo zadavila, obesila in ji prerezala vrat.

Nemški preiskovalci brata obtožujejo, da sta svojo sestro razčetverila in jo še istega dne v torbi s taksijem prepeljala do železniške postaje.

Zakopala sta jo v gozdu

Kot so pokazale kamere, sta brata s torbo, v kateri je bila sestra, vstopila na vlak na berlinski železniški postaji Südkreuz.

Brata sta obtožena, da sta sestro prepeljala na Bavarsko in jo zakopala v plitek grob v gozdu v bližini Sayedovega doma. Tožilci jima očitajo, da sta sestro umorila zaradi "zahodnjaškega načina življenja", ki se ni skladal z njuno podobo morale, etike in vlogo, ki naj bi jo imela ženska.

Nista mogla sprejeti njene ločitve od moža

Brata nista bila pripravljena sprejeti, da se je njuna sestra, ki je bila tudi mati dveh otrok, ločila od nasilnega moža, s katerim je živela in bila tudi poročena od 16. leta.

V poteku obravnave se je razlikovala tudi razlaga bratov, ki sta preiskovalcem dajala različne, nasprotujoče si informacije glede tega, kako je stvar potekala in kdo je pri njej sodeloval ter kaj je bilo v torbi.

Brata sta v priporu od 3. avgusta. Če ju bodo spoznali za kriva umora, jima grozi dosmrtna zaporna kazen, še piše Daily Mail.

Prosvirnin Novice Umrl Putinov kritik: nag je padel iz petega nadstropja #video Prometna nesreča Novice Zaradi posledic prometne nesreče umrl v bolnišnici

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin