Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 7. 2023,
8.25

Osveženo pred

9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

insekticid zastrupitev kava direktor zaposleni Republika Srbska

Ponedeljek, 31. 7. 2023, 8.25

9 mesecev

Z zastrupljeno kavo poskušala ubiti svojo šefinjo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Kava | Fotografija je simbolična. | Foto Shutterstock

Fotografija je simbolična.

Foto: Shutterstock

Zaposlena na Pedagoškem inštitutu Republike Srbske (RPZ) v Bosni in Hercegovini Nina Ninković, bivša šolska inšpektorica, je svoji nadrejeni Slađani Tanasić, sicer pomočnici direktorja, v kavo zlila belilo in insekticid ter jo poskušala ubiti. Ta je zaradi čudnega vonja ni popila, 58-letnica pa je bila na okrožnem sodišču v Banjaluki v četrtek obsojena na dve leti zapora, poroča srbski Blic.

Sodnik Blagoje Dragosavljević je povedal, da se je obtožena zavedala, da lahko s strupenimi snovmi ogrozi življenje oškodovanke, kar je potrdila tudi psihiatrinja. "Ne prej ne kasneje ni kazala nikakršnih znakov duševne bolezni," je dejala. Obsojeno je opisala kot dominantno in nagnjeno k nadvladi v določenih položajih, v katerih jo kaj zmoti. Opazila je tudi določene narcisoidne poteze: "Takšni ljudje so pripravljeni storiti kaj nezakonitega, pri čemer pa ne gre za duševno motnjo."

Količina strupenih snovi, ki ju je zlila v kavo, ni bila zadostna za povzročitev smrti

Razlog, da je bila Nina Ninković obsojena le na dve leti zapora, je v tem, da količina strupenih snovi, ki ju je nadrejeni zlila v kavo, ni bila zadostna za povzročitev smrti. Krivdo je sicer zanikala.

Tožilstvo je konec lanskega leta Ninkovićevo obtožilo, da je med 8. in 21. decembrom kar trikrat vstopila v pisarno Slađane Tanasić v prostorih Pedagoškega inštituta in ji v kavo vlila snov, ki lahko zaradi vsebnosti natrija povzroči smrt. To sredstvo je, kot piše v obtožnici, namreč na voljo v prosti prodaji v izdelkih za čiščenje, razkuževanje in beljenje. Nazadnje je v njeno pisarno vstopila 21. decembra lani, ko ji je v kavo vlila anticid, sredstvo proti ščurkom. Ker ji je kava smrdela po varikini, je Tanasićeva ni popila. 

Razlog, da je Ninkovićeva želela zastrupiti svojo nadrejeno, je po mnenju tožilstva nezadovoljstvo z degradacijo. Na inštitutu so poskus zastrupitve odkrili s pomočjo nadzornih kamer, nameščenih v Tanasićini pisarni. Sodba še ni pravnomočna, obsojena pa bo morala plačati skoraj 2.500 evrov sodnih stroškov. 

Bode Miller
Trendi Nova tragedija v družini smučarskega asa
Novice V avtomobilu našli tri mlade mrtve marince
Bazen
Novice Osem otrok končalo v bolnišnici, potem ko so se na bazenu zastrupili s klorom
Ne spreglejte