Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 10. 2021,
15.31

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

2

Natisni članek

italija cepljenje Koronavirus

Torek, 26. 10. 2021, 15.31

2 leti, 5 mesecev

Z januarjem vsem Italijanom na voljo poživitveni odmerek cepiva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

2

italija | Do konca leta 2021 se bodo Italijani osredotočili na cepljenje starejših in zdravstvenih delavcev s tretjim odmerkom cepiva proti covidu. | Foto Guliverimage

Do konca leta 2021 se bodo Italijani osredotočili na cepljenje starejših in zdravstvenih delavcev s tretjim odmerkom cepiva proti covidu.

Foto: Guliverimage

V Italiji se bodo lahko predvidoma od januarja prihodnje leto vsi prebivalci cepili s poživitvenim odmerkom cepiva proti covid-19, je danes napovedal podsekretar z italijanskega zdravstvenega ministrstva Pierpaolo Sileri. Prednost bodo imeli tisti, ki so se cepili s cepivom proizvajalca Johnson & Johnson.

"Tretji odmerek bodo verjetno potrebovali vsi ljudje," je pojasnil Sileri. Povedal je, da bodo do konca leta nadaljevali cepljenje starejših in zdravstvenih delavcev s tretjim odmerkom cepiva proti covidu.

"Nato od januarja pa bo ponujen še preostanku populacije," je sporočil. Kdaj bo posameznik cepljen s tretjim odmerkom, bo odvisno od tega, kdaj je bil cepljen s prvim oziroma drugim odmerkom. Od cepljenja mora miniti vsaj šest mesecev, poročajo tuje tiskovne agencije.

Prednost za cepljene s cepivom podjetja Johnson & Johnson

Prednost pri cepljenju s poživitvenim odmerkom bodo imeli tisti, ki so se prvič cepili s cepivom podjetja Johnson & Johnson, pri katerem je potreben samo en odmerek, je poudaril Sileri.

V Italiji je polno cepljenih 44,5 milijona ljudi, kar je 82,3 odstotka starejših od 12 let. 1,1 milijona ljudi je že prejelo poživitveni odmerek. Da bi še povečali precepljenost, od sredine meseca v državi velja pogoj PCT za vse zaposlene, tako v zasebnem kot javnem sektorju. Pretekli teden pa si je vlada zastavila nov cilj, in sicer 90-odstotno precepljenost proti covid-19.

NIJZ
Novice Potrjeno: ponovna okužba z novo različico koronavirusa pri 46 Slovencih
Cepivo Moderna
Novice EMA odobrila poživitveni odmerek Moderninega cepiva
Koronavirus. Cepljenje. Covid-19. PCT.
Novice V EU začeli pregled novega zdravila za covid-19
Ne spreglejte