Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 4. 2021,
11.21

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Koronavirus COVID-19 cepiva

Sreda, 21. 4. 2021, 11.21

3 leta

Velneva pogovore o dobavi cepiva preusmerila na članice EU

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Pfizer cepivo covid-19 | Francoski proizvajalec cepiv Valneva je lani sklenila dogovor z Veliko Britanijo o dobavi do 190 milijonov odmerkov cepiva. | Foto Reuters

Francoski proizvajalec cepiv Valneva je lani sklenila dogovor z Veliko Britanijo o dobavi do 190 milijonov odmerkov cepiva.

Foto: Reuters

Francoski proizvajalec cepiv Valneva je sporočil, da se o dobavi cepiva proti covidu-19 ne bo več prednostno pogajal z Evropsko komisijo, temveč se bo potem, ko več kot polletni pogovori z Brusljem niso prinesli rezultatov, pogovore preusmeril na dogovarjanja s članicami EU.

"Veliko časa in truda smo posvetili temu, da bi skušali zadovoljiti potrebe postopka naročanja Evropske komisije," je v sporočilu za javnost zapisal izvršni direktor Valneve Thomas Lingelbach.

"Kljub nedavnim kliničnim podatkom nismo bistveno napredovali in še nismo zagotovili dogovora o dobavi. Zato svoja prizadevanja zdaj osredotočamo na tiste države članice EU in zainteresirane države zunaj EU", ki bi želele cepivo vključiti v svojo strategijo cepljenja, je sporočil.

Johnson & Johnson
Novice EMA našla morebitno povezavo med cepivom Janssen in krvnimi strdki

Še ta mesec bodo začeli s preizkušanjem svojega cepiva

Valneva "posledično zmanjšuje prednost centraliziranih pogovorov z Evropsko komisijo", so sporočili iz podjetja, ki napoveduje, da bo še ta mesec v Evropi začelo obsežno klinično preizkušanje svojega kandidatnega cepiva v okviru tretje faze testiranja. Pričakuje, da bo regulator dovoljenje za uporabo cepiva izdal jeseni.

Evropska komisija je januarja sporočila, da je z Valnevo sklenila pripravljalne pogovore o nakupu do 60 milijonov odmerkov cepiva. Vendar doslej ni bil sklenjen noben drug dogovor. Valneva s sedežem v bližini Nantesa na zahodu Francije pa je lani sklenila dogovor z Veliko Britanijo o dobavi do 190 milijonov odmerkov cepiva.

pfizer biontech cepivo
Novice EU bo Zahodnemu Balkanu namenila 651 tisoč odmerkov cepiva

 

Ne spreglejte