SiolNET. Novice Svet
5,83

termometer

  • Messenger
  • Messenger
578. DAN VOJNE V UKRAJINI

Ruske oblasti v zasedeni regiji Doneck uvedle policijsko uro in cenzuro #video

5,83

termometer

zasedena regija Doneck | Pred časom so na zasedenih območjih ruske oblasti izpeljale tudi volitve. | Foto: Reuters
Pred časom so na zasedenih območjih ruske oblasti izpeljale tudi volitve. Foto: Reuters

Ukrajinski dron je danes trčil v poslovno stavbo varnostne službe v središču južnoruskega mesta Kursk, so sporočile ruske oblasti. "V Kursku je ukrajinski dron zadel stavbo ruske zvezne varnostne službe (FSB) v središču mesta," je na omrežju Telegram zapisal guverner Roman Starovojt, poroča hrvaški portal Index. 

Pomembnejši dogodki:

19.45 Ruske oblasti v zasedeni regiji Doneck uvedle policijsko uro in cenzuro
16.45 Župan Kurska odpovedal ognjemet
13.35 Ukrajinski dron trčil v rusko poslovno stavbo
10.54 V zadnjih 24 urah Rusija izvedla 83 napadov na Ukrajino

19.45 Ruske oblasti v zasedeni regiji Doneck uvedle policijsko uro in cenzuro

Po poročanju ruskih državnih medijev sta v samooklicani Ljudski republiki Doneck na vzhodu Ukrajine v nedeljo stopili v veljavo policijska ura in cenzura komunikacij. Policijska ura bo ob delavnikih trajala od 23.00 do 4.00 zjutraj po lokalnem času. Odlok je podpisal Denis Pušilin, regionalni voditelj, ki ga podpira Rusija, je poročala državna tiskovna agencija TASS. 

Nekateri uradniki in javni uslužbenci bodo izvzeti iz odloka, vključno s serviserji in tistimi, ki skrbijo za zagotavljanje živil in drugih ključnih dobrin.

Dodaten odlok uvaja vojaško cenzuro pošte, internetnih komunikacij in telefonskih pogovorov, poroča TASS. V skladu z ukazom bosta ruska zvezna varnostna služba in tako imenovano "ministrstvo za informiranje" DPR razvila in uveljavila ukrepe cenzure, poroča TASS.

16.45 Župan Kurska odpovedal ognjemet

Župan ruskega mesta Kursk je po napadu z ukrajinskimi droni odpovedal ognjemet, ki ga bi morali imeti ob dnevu mesta Kursk. Župan Igor Kutsak je na Telegramu zapisal: "Zaradi nedavnih dogodkov sem se odločil odpovedati ognjemet v čast dneva mesta. Mislim, da je tako bolje za varnost prebivalcev.” V Kursku je bilo več poročil o eksplozijah, vendar trenutno ni jasno, ali so vse eksplozije povzročile ukrajinske sile.

13.35 Ukrajinski dron trčil v rusko poslovno stavbo

Ukrajinski dron je trčil v poslovno stavbo varnostne službe v središču južnoruskega mesta Kursk, so danes sporočile ruske oblasti. "V Kursku je ukrajinski dron zadel stavbo ruske zvezne varnostne službe (FSB) v središču mesta," je na omrežju Telegram zapisal guverner Roman Starovojt, poroča hrvaški portal Index. 

Dodal je, da je bilo poškodovano ostrešje objekta, na kraj pa so prišle reševalne službe. 

V zadnjih mesecih Kijev vsakodnevno izvaja napade na ruska mesta v okviru ukrajinske protiofenzive, ki se je začela v začetku junija. Kursk je sicer približno 90 kilometrov od meje z Ukrajino. Podobna nesreča v tem mestu se je zgodila že pred približno mesecem dni, ko je ukrajinski dron strmoglavil na železniško postajo in pri tem ranil pet ljudi. 

10.54 V zadnjih 24 urah Rusija izvedla 83 napadov na Ukrajino

V ruskem napadu na ukrajinsko mesto Herson je bila ubita ena oseba, še tri pa so ranjene, je dejal regionalni guverner Oleksander Produkin. Dodal je, da je Rusija v zadnjih 24 urah izvedla 83 napadov in izstrelila skupno 332 raket, med njimi 28 na mesto Herson. 

"Ruska vojska je ciljala na stanovanjska območja v regiji," je še dejal in dodal, da je bila tarča tudi bančna ustanova.

Andrej Medvedjev in njegov odvetnik v Oslu Novice Na Norveškem aretirali nekdanjega poveljnika Wagnerja #video Viktor Sokolov Novice Je v napadu na Sevastopol umrl poveljnik ruskega črnomorskega ladjevja? Edi Rama, albanski premier in predsednik Varnostnega sveta Novice Edi Rama v Varnostnem svetu ZN ruskemu veleposlaniku podal predlog ter mu zaprl usta #video
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin